понеділок, 22 червня 2009 09:10

Зварич почав давати свідчення проти відомих людей

Зварич почав давати свідчення проти відомих людей

Колишній глава Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, після довгого мовчання і спроб ввести слідство в оману нарешті почав давати зрозумілі пояснення своїм діям.


Про це повідомили в прокуратурі Львівської області, передає "Сегодня".

"Зварич вже не прикривається 63-ою статтею Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе і найближчих родичів. Він дав свідчення щодо деяких відомих людей. Наприклад, Петра Олійника, екс-голови Львівської обладміністрації, Віталія Тертичного, колишнього голови Львівського окружного, нині - в.о. голови апеляційного адмінсуду, що той нібито замішаний у грошових потоках. І що хабарі бралися як за вирішення питань на користь зацікавлених осіб, так і за призначення суддів по службовій драбині. Зізнання закріплені в ході очних ставок, інших слідчих дій", - розповів один зі слідчих.

Як пише видання, джерело в прокуратурі сказало, що екс-судді набридло чекати, поки його захистять і випустять хоч би на підписку про невиїзд: "Ігор сподівався, що Онопенко або хтось з Мінюсту його прикриє. Але кому охота підставлятися? І Зварич пішов на співпрацю зі слідством. Та й у Жербицького (начальник першого відділу Главку по розслідуванню особливо важливих справ ГПУ Володимир Жербицький) така слава, що мертвого говорити примусить...".

Щоправда, відзначає видання, в прокуратурі припускають, що Зварич змінить зізнання, стверджуючи, що слідчі вибили їх незаконними методами.

Нагадаємо, голову Львівського апеляційного адмінсуду затримали 3 грудня 2008 року за підозрою в отриманні $100 тисяч хабара. При обшуку знайшли більше $1 млн і 2 млн грн Зварич стверджував, що це добровільні пожертвування на церковні потреби і ремонт суду.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Зварич почав давати свідчення проти відомих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути