четвер, 04 червня 2009 07:25

Володимира Кисіля поховали поряд із монахами

Автор: фото: Максим ЛУКОВ
  Родина прощається з покійним Володимиром Кисілем у понеділок увечері в Свято-Покровському монастирі столичного Голосієва
Родина прощається з покійним Володимиром Кисілем у понеділок увечері в Свято-Покровському монастирі столичного Голосієва

100-метровий ряд дорогих іномарок вишикувався у вівторок уранці біля Свято-Покровського монастиря (Голосіївська пустинь), що на вул. Полковника Затєвахіна в Києві. Серед них — дорогі джипи "тойота", "мерседеси", БМВ, одне "бентлі".

О 10.00 десятеро чоловіків виносять труну з тілом 62-річного Володимира Кисіля на невелике кладовище за монастирем. Б"ють дзвони. Яму викопали за 5 м від стін обителі. Поряд могили ченців, які прислужували при монастирі.

Отець Пантелеймон з Києво-Печерської лаври пояснює: покійного ховають на території монастиря, бо він жертвував на його відбудову. Голосіївську пустинь почали відбудовувати 1993-го.

— Володимир Карпович — великий благодійник і людина, пов"язана зі спортом. На території монастиря хоронять лише священиків, монахів, рідше — їхніх родичів. Під час кожної служби ми промовлятимемо в молитві і його ім"я, — говорить священнослужитель.

Тим часом двоє чоловіків заносять до церкви чавунну ванну. Отець Пантелеймон каже, зараз хреститимуть 7-річного хлопчика.

Попрощатися з небіжчиком прийшло більше сотні осіб. Збоку стоїть голова Голосіївської райадміністрації Києва Сергій Садовий, із заступниками й депутатами райради. Кисіль кілька років тому входив до її складу. Під час поховання чиновники говорять про роботу. Могилу оточили кілька кремезних, коротко стрижених чоловіків із товстими золотими ланцюжками на шиях. Під кінець похорону прибуває боксер Володимир Вірчіс.

На могилі поклали вінки з написами "любимому сыну", "от родных", "от Фередации бокса", "от Николая и Торика".

Володимир Кисіль загинув у ніч на 30 травня в автокатастрофі біля міста Козятин Вінницької області. Джип, у якому він їхав, врізався у стовп. Кисіль був президентом Всеукраїнської федерації греко-римської боротьби, а також одним із авторитетів у кримінальних колах столиці.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Кисіля поховали поряд із монахами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути