четвер, 28 травня 2009 20:40

Юрій Пашенюк порвав польову гадюку

Минулої п"ятниці тракторист 43-річний Юрій Пашенюк із Острівця Уманського району працював на полі. По обіді закінчив засівати й сів на краю лісу відпочити.

— Коли вставав із землі, то ліктем сперся об дерево, — згадує він. — Коли 60-сантиметрова гадюка обвила за одну руку. Я почав її відривати, а вона вкусила за пальці, а потім за іншу руку. Я всього не пам"ятаю. Прийшов до тями ввечері, у реанімації. Наступного дня в реанімації своє 43-річчя зустрів.

У селі кажуть, чоловік порвав змію навпіл і поклав до мішка.

— Приїжджає трактором Юрій і каже, що його вкусила змія. Потім утратив свідомість, — згадує агроном Дмитро Данилюк, 23 роки. — Ми схватили його і повезли до фельдшерки, але її вдома не було. Тоді поїхали на Умань, дорогою говорили з ним, щоб він при тямі лишався.

Першу допомогу чоловіку надала односельчанка Людмила Коваль, 59 років.

— До цих пір від побаченого до тями прийти не можу, — зітхає Коваль. — Як глянула, він лежить — ніби нема людини і градом піт тече. Тоді знайшли джгута в аптечці, наклали на обидві руки, дали води.

У лікарні в Юрія вже не прощупувався пульс. Тиск був низький. Медики за півгодини привели його до тями й почали інтенсивне лікування. Протиотрути не знайшли ні в місті, ні в області, ні в Києві. Тому діяли силами відділення. Медики з добрий десяток років не пам"ятають випадків укусу гадюкою.

У реанімації потерпілий був чотири з половиною дні. Потім його перевели в терапію.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Пашенюк порвав польову гадюку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути