четвер, 14 травня 2009 18:15

Луческу знову обіграв Сьоміна

Автор: фото з сайту www.fcdynamo.kiev
  Захисник ”Динамо” Бетао (ліворуч) бореться з форвардом ”Шахтаря” Олександром Гладким
Захисник ”Динамо” Бетао (ліворуч) бореться з форвардом ”Шахтаря” Олександром Гладким

Визначилися фіналісти Кубка України з футболу 2008/2009. У вирішальному матчі зустрінуться полтавська "Ворскла" та донецький "Шахтар". Фінальний поєдинок відбудеться 31 травня (неділя) на "Дніпро-Арені" у Дніпропетровську.

"Ворскла" у півфіналі здолала "Металіст". 22 квітня ці команди зустрілися у Харкові й зіграли внічию — 0:0. Згідно з регламентом призначили повторний поєдинок — 13 травня у Полтаві. Господарі перемогли — 2:0. Обидва голи забив нападаючий Василь Сачко.

— "Ворскла" контролювала ситуацію на полі, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 77 років. — Полтавчани більше володіли м"ячем, непогано пресингували та задіювали фланги. "Металіст" відверто втомився на фініші сезону, пішли травми. До кінця сезону "вилетів" форвард Жажа, харків"янам важко стало реагувати на хід матчів, які для них складаються невдало.

Вийшовши до фіналу, "Ворскла" забезпечила собі місце у Лізі Європи на наступний сезон.

"Шахтар" та "Динамо" перенесли півфінал національного Кубка з 22 квітня на 13 травня. Якби команди зіграли у Донецьку внічию, довелося б шукати день для перегравання поєдинку в Києві. Але цього не знадобилося. За 7 хв. до закінчення матчу півзахисник "Шахтаря" Левандовський забив єдиний гол.

— "Динамо" відверто не пощастило, — вважає Заяєв. — Не кажу, що тактично кияни переграли суперника, ні. Просто гості постійно нагнітали ситуацію біля воріт "Шахтаря", намагалися діяти швидко та агресивно. Моментів, щоб забити, у киян було небагато, зате вони мали характер стовідсоткових. При цьому впродовж матчу були помітні проблеми "динамівців" в обороні. В епізоді, коли на добиванні вдало зіграв Левандовський, невпевнено діяв воротар Богуш.

У Іспанії та Італії володарі національних кубків визначилися. Ними стали "Барселона" та "Лаціо" відповідно.

У англійському чемпіонаті "Манчестер Юнайтед" переміг на виїзді "Віґан" — 2:1. У суботу МЮ достатньо вдома зіграти внічию з "Арсеналом", щоб забезпечити перше місце.

У німецькій першості після матчів 32-го туру ситуація не  змінилася. Лідирують "Вольфсбург" та "Баварія", на очко відстає "Герта", на два — "Штутгарт".

Зараз ви читаєте новину «Луческу знову обіграв Сьоміна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути