четвер, 16 квітня 2009 19:08

Маргарита Червоненко розлучилася з чоловіком через політику

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Киянка Маргарита Червоненко після розлучення переїхала жити до матері
Киянка Маргарита Червоненко після розлучення переїхала жити до матері

46-річна Маргарита Червоненко, колишня дружина заступника голови Київської міськдержадміністрації Євгена Червоненка, призначає зустріч в офісі громадської організації "Я-сильна!", що на столичній вул. Костьольній. Створила організацію торік після розлучення, аби допомагати покинутим жінкам.

— Мені свого часу допомогла книжка співачки Валерії "И жизнь, и слезы, и любовь", — у невеликому кабінеті Маргарита вмощується на м"який диван. — Думала навіть сама сісти писати. Але жінкам потрібно щодня казати, щоби не боялися нічого. Не в кожної ж такий чоловік, що може адмінресурс використати.

Євгена Червоненка, 49 років, жінка називає "колишній чоловік", без імені. Вони розлучилися 2007-го після 18 років шлюбу. Відтоді судяться за майно.

— Два роки відкладають засідання. Другій стороні це вигідно, бо вони користуються всім майном. Якщо суд відбудеться — не зможуть залишити мене без нічого, тому й затягують справу, не приходять на засідання. То адвокат хворіє, то колишній чоловік... Оцінку майна робили цілий рік. А місяць тому віддали на перевірку ще раз. Мабуть, знову рік триватиме. Якби не була самостійною, не знаю, що зі мною сталося б. Тому кожній дівчині бажаю міцно стояти на ногах. Навіть якщо вона думає, що Бога за бороду впіймала, раз живе із багатим чоловіком.

Після приходу у владу Євген Червоненко переписав на дружину свій бізнес. До 2007-го вона була президентом концерну "Орлан". Питаю, який бізнес має нині.

— Це питання я не обговорюю, бо досі йдуть суди, — супиться. — У колишнього чоловіка до мене досі є претензії. Хоча він користується абсолютно всім майном — навіть тим, що на папері записано на мене. І квартира, і дача, і будинок... Ну що я, битися з ним буду? — гарячкує.

Коли востаннє бачилися з Євгеном Альфредовичем?

— У суді бачилися, коли розглядали кримінальну справу проти нього. Він же просто викинув мою доньку з квартири (Вікторія Червоненко прописана на вул. Рейтарській у Києві. — "ГПУ"). Вони з чоловіком пішли на роботу, а мій колишній поміняв замки. У квартирі лишилися всі речі, документи. Я йому подзвонила, а він мені: "Та пішла ти!" Квартира була оформлена на двох. Хто зараз там живе — не знаю. Він сам мешкає в нашому будинку в Кончі-Заспі. Я живу в квартирі матері.

Лишній раз їсти в ресторані не буду

Розповідає, що сваритися почали, коли Червоненко пішов у політику.

— Коли було трохи сильніше кохання, то я його ще тримала в людяних рамках. Пробувала зупиняти ту його зіркову хворобу. Але потім до грошей додалася ще влада — це ж серйозна перевірка на людяність. Я казала, що не можна людям не виплачувати зарплату, а він не слухав. Частенько міг ударити свого водія. На мене руку не піднімав. Якби хоч раз ударив, я була би калікою. Але часом штовхав грубо. Ми вже більше року не спілкуємося, навіть по телефону. Це все одно, що говорити з незнайомим чоловіком із Майдану.

Криза вас зачепила?

— Стало менше роботи, але більше вільного часу. Зараз зважаю на свої витрати. Лишній раз їсти в ресторані не буду. Нових речей не купую. У мене великий гардероб, бо мені вже багато років. І я в одному й тому ж розмірі. Речі в мене класичні, ультрамодних не купую, — поправляє комір блузки. Із її швів стирчить кілька довгих ниток. — Товаришую з Андре Таном, але його моделі більше для молодих людей. Раніше подобався шопінг за кордоном. Але це як сильно наїстися цукерок — швидко набридає.

Питаю, чи має нового чоловіка.

— Моє серце вільне! Це приємне відчуття. Я ж була заміжня все свідоме життя. У дорослому житті вперше вільна, сама собі хазяйка. Знову вийти заміж? Це має повністю криша з"їхати. А в моєму віці такого вже не буває.

Зараз ви читаєте новину «Маргарита Червоненко розлучилася з чоловіком через політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути