четвер, 09 квітня 2009 17:47

Міняти картоплю на капусту невигідно

У центрі міста Червонозаводське Лохвицького району підприємці вантажівками скуповують минулорічну картоплю або міняють її на капусту.

— Купую по гривні шістдесят за кілограм, здаю оптом у великих містах по 2,3 гривні, — говорить заготівельник Микола Троць. — Заробіток невеликий, адже затрати на бензин та інші дорожні витрати чималі.

В іншій машині посадкову картоплю беруть по 1,2 грн/кг, за зовсім дрібну дають менше гривні. Біля електронних терезів стоять корзини з капустою. Жінка, тримаючи велосипед, домовляється з приймальниками, щоб заїхали до неї по картоплю самі. Обіцяє перебрати і пообламувати пагони.

— Везу в Донецьку область, — говорить господар пункту прийому й обміну Анатолій Кудрик, 59 років. — На Донеччині можна продати велику картоплю оптом по 2,5 гривні за кілограм або самому ставати на базарі і продавати по 2,8 гривні. Можемо поміняти картоплю на капусту один до одного або продати капусту по 1,5 гривні за кілограм.

Якщо порахувати, вигідніше спочатку здати за гроші картоплю, а потім купити капусту, а не мінятися.

Зараз ви читаєте новину «Міняти картоплю на капусту невигідно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути