четвер, 09 квітня 2009 12:48

В Україні лише одна галузь дає приріст - аграрна

В Україні лише одна галузь дає приріст - аграрна

Зростання виробництва в аграрному секторі за три місяці 2009 року в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року становить 1,7%.

Про це сьогодні прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила на нараді з питань розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.

Глава уряду зауважила, що зараз у світі у всіх галузях промисловості спостерігається економічна рецесія. Але, як підкреслила Тимошенко, згідно з отриманими показниками, в Україні аграрна галузь дала приріст.

"Ми маємо зростання виробництва 1,7%. Це говорить про те, що в аграрному секторі, попри глобальну світову фінансову кризу, аграрії тримають досить серйозну свою фортецю", - зауважила прем"єр-міністр.

Крім того, за словами Тимошенко, на сьогодні є всі передумови для гарного врожаю.

У свою чергу Міністерство аграрної політики запевняє, що виробництво валової продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств зросло у порівнянні з відповідним періодом 2008 року на 1,1%. Валова продукція сільськогосподарських підприємств збільшилася на 6,9%, а господарств населення зменшилася на 3,3%.

Обсяги виробництва валової продукції зросло у 16 регіонах, з них найбільше у Дніпропетровській (на 13,1%.), Миколаївській (на 12,7%), Волинській (на 8%), Львівській (на 5%) областях.

Зменшено обсяги виробництва продукції сільського господарства в 8 регіонах. Найнижчі показники в Кіровоградській (на 8,8% менше), Київській (на 7,8 %), Одеській (на 7,3 %), Полтавській (на 5,5 %) областях.

За матеріалами: Урядовий портал, сайт Мінагрополітики

Зараз ви читаєте новину «В Україні лише одна галузь дає приріст - аграрна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути