середа, 08 квітня 2009 10:48

Черновецький масово труїть бездомних тварин - захисники тварин

Черновецький масово труїть бездомних тварин - захисники тварин

Сьогодні під стінами будівлі Київської міськдержадміністрації (КМДА) відбудеться пікет зоозахисників Києва, які протестують проти вбивств бездомних тварин. На їхню думку, якщо не втрутитися, то найбільш вірогідний розвиток подій - "закупівля величезної кількості наркотичного препарату для "гуманної евтаназії", тобто створення нової чудової можливості дерибану величезних коштів на проблеми тварин в місті". Про це повідомили самі активісти.


У мерії розпустили безпідставні чутки про сказ

На їхню думку, необхідність заходу викликана намірами київської влади закрити Програму зменшення кількості бездомних тварин гуманними методами (програму стерилізації) і відновленням практики їх вбивства, які, за даними захисників, відбуваються вже зараз.

Зокрема, активісти будуть вимагати продовження виконання Програми стерилізації, припинення отруєнь, надання громадським організаціям права контролю над ситуацією. Крім того, в КМДА буде передано резолюцію об"єднаної Конференції захисників тварин від 6 квітня 2009 року.

"Зараз, коли за негласним розпорядженням мерії бездомних тварин почали масово труїти, розпустили безпідставні чутки про сказ і публікацію про "агресивні і небезпечні зграї" в місті, коли з питань тварин в місті заплановано кілька зустрічей в КМДА, на які не запрошено жодного представника зоозахисних організацій, захисники тварин зрозуміли, що влада змінила свої плани щодо тварин в місті, забувши порадитися з людьми, які безпосередньо цим займаються", - відзначили активісти.

Як повідомлялося раніше, економічна криза в Україні дуже відчутно вплинула на скандально відомий столичний притулок для тварин в Бородянці. Фінансування закладу практично зійшло нанівець. У результаті притулок перетворився практично на концтабір.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Черновецький масово труїть бездомних тварин - захисники тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути