понеділок, 23 березня 2009 13:22

Тимошенко: ГТС України є і залишатиметься державною власністю

Тимошенко: ГТС України є і залишатиметься державною власністю

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що підсумковий документ сьогоднішньої Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації української газотранспортної системи закріплює приналежність ГТС державі Україна.

Про це вона сказала сьогодні на Міжнародній інвестиційній конференції з модернізації газотранспортної системи України в Брюсселі.

Як повідомили в Управлінні по зв"язках зі ЗМІ Секретаріату Кабміну, Тимошенко відзначила: "Ми прагнемо залишатися конкурентоздатними і підтримувати власну ГТС в надійному стані, що укріпить статус української ГТС як стратегічно важливого чинника європейської енергетичної безпеки.

Модернізація української ГТС і її подальше функціонування на підставі норм і стандартів ЄС відкриває нові можливості, зокрема, в контексті збільшення об"ємів транспортування природного газу, енергозбереження, а також зменшення викидів вуглецю в атмосферу".

"Сьогодні вам буде представлений майстер-план модернізації української газотранспортної системи, спеціально підготовлений українською стороною для конференції. Крім того, буде підписана важлива для України, і я хочу вірити для ЄС, спільна заява учасників конференції. Цей документ створює всі необхідні політикоорганізаційні передумови для початку комплексного і масштабного процесу реформування газотранспортної системи", - сказала вона.

Також український Прем"єр-міністр підкреслила, що спільна заява чітко фіксує, що ГТС України є і залишатиметься, відповідно до законів, які діють в Україні, державною власністю.

"Крім того, заява, яку ми сьогодні підпишемо, свідчить про довіру з боку ЄС до української ГТС як надійної системи транзиту газу європейським споживачам.

Це фактично припиняє будь-які розмови щодо ненадійності газотранспортної системи України. Заява надає сигнал всім потенційним інвесторам, які хочуть залучитися до цього процесу, що цей процес підтримується Європою, підтримується Україною і, упевнена, також підтримується Російською Федерацією", - підкреслила Тимошенко.

"Дуже важливо, що та декларація, яка сьогодні буде підписана, визнає ГТС України невід"ємною складової загальноєвропейської енергетичної інфраструктури. Сьогоднішні події створюють передумови для поступової інтеграції України у внутрішній енергетичний ринок ЄС, сприятимуть отриманню членства в енергетичному співтоваристві для України", - відзначила глава українського уряду.

"Я сподіваюся, що наша конференція стане зразком подібних заходів і в інших країнах. Я бажаю всім учасникам плідної роботи. І зі свого боку, як глава уряду України гарантую достатньо жорсткий контроль за чітким виконанням Україною власних зобов"язань в контексті приведення функціонування газового сектора до норм і стандартів ЄС", - відзначила вона.

За матеріалом: Ліга.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: ГТС України є і залишатиметься державною власністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути