понеділок, 23 березня 2009 12:57

Росію не підпускають до української труби?

Росію не підпускають до української труби?
Росія готова взяти участь у модернізації газотранспортної системи України. Про це в понеділок повідомляє Інтерфакс із посиланням на прес-службу міністерства енергетики Росії.

"Росія готова брати участь у модернізації газотранспортної системи України. Існують усі юридичні й організаційні передумови, що дозволяють нашій країні брати участь у модернізації даної ГТС", - заявив офіційний представник відомства.

"Однак ступінь участі Росії в цьому процесі є предметом обговорення", - сказав він.

За його словами, переговори з цього питання вже йдуть.

Представник міністерства підкреслив, що проблема модернізації ГТС України пов"язана з вирішенням задачі забезпечення глобальної енергобезпеки.

"У переговорах мають брати участь три сторони: Росія, як постачальник, Україна, як транзитер, і Європа, як споживач енергоресурсів", - зазначив представник російського відомства.

"Задача ж Міненерго в цьому процесі - підтримка енергобезпеки за рахунок забезпечення гарантій поставок енергоресурсів", - додав він.

Представник відомства нагадав, що в понеділок у Брюсселі проходить конференція з питань модернізації української ГТС. З боку Росії в ній бере участь, зокрема, глава Міненерго РФ Сергій Шматко.

Він у свою чергу висловив сумнів в ефективності вирішення питань модернізації української газотранспортної системи без участі Росії.

"Нас бентежить яскраво виражений двосторонній формат документів, які планується підписати за підсумками цієї конференції і підписані між ЄС і Україною", - сказав Шматко в понеділок в інтерв"ю телеканалу НТВ.

"Ми спробуємо переконати наших європейських колег і українських в необхідності тристороннього формату співпраці з такої важливої для Росії, України і Європи проблеми", - сказав Шматко.

"Я бачу єдиний шлях ефективного вирішення всього комплексу цих проблем у тристоронній співпраці Росії, України і Європейського Союзу, природно, із залученням міжнародних фінансових інститутів", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, Україна підготувала для конференції в Брюсселі план реконструкції ГТС.

За матеріалами: Українська правда, Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Росію не підпускають до української труби?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути