четвер, 12 березня 2009 19:29

Грузинів не пускають на Євробачення

Пісню грузинського тріо "Стефане енд 3Джі" We Don"t Wanna Рut In, відібрану на Євробачення-2009, Європейська телерадіомовна спілка не допустила до конкурсу. В ній співаки обіграли прізвище російського прем"єра 56-річного Володимира Путіна — "рut in". Грузинів попросили змінити слова або композицію. Мовляв, правила конкурсу забороняють у текстах політичні натяки.

Сліпа московська співачка Діана Гурцкая, 29 років, порівняла учасників гурту з дітьми, яких відлупцювали вихователі з Європи. Торік вона представляла Грузію на Євробаченні в Бєлграді й посіла 11-те місце.

— Я пропонувала дівчатам допомогти змінити текст пісні. Але вчора почула, що "Стефане енд 3Джі" не поїдуть на Євробачення, — каже вона.

— У Росії над Путіним не сміються, навіть якщо смішно, — оцінює конфлікт київський журналіст Вахтанг Кіпіані, 37 років. — Організатори Євробачення не допустили би такої провокації. Думаю, групу не впустили би до Росії, а затримали в аеропорту. Зрештою, всі задоволені: в Москві не співатимуть про Путіна, а грузини отримали зайву порцію реклами.

Конфлікт розгорівся також між Сербією та Боснією з Герцеговиною. Міністр економіки Сербії Младжан Дінкіч, 44 роки, звинуватив співаків від Боснії та Герцеговини —гурт Regina — у плагіаті. Музика з їхньої пісні Clear Water схожа на приспів до пісні "Олтар", композитором якої є Дінкіч. Твір віддали на експертизу.

— Не хочу, щоб ми вирішували це через суд, — зазначає Дінкіч. — Вимагаю, щоб мене внесли до списку авторів. Або нехай виберуть іншу пісню.

Конкурс відбуватиметься в Москві. Фіналісти виступатимуть у спорткомплексі "Олімпійський" 16 травня.

Зараз ви читаєте новину «Грузинів не пускають на Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути