четвер, 12 березня 2009 18:06

Ігор Зварич сидить у "кучмівці"

Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду 47-річний Ігор Зварич сидить у столичному слідчому ізоляторі N13 — Лук"янівському СІЗО. Генеральна прокуратура звинувачує його у хабарництві.

— Нині в ізоляторі майже 3 тисячі арештантів, — каже 40-річний Едуард Багіров, голова "Міжнародної Ліги захисту прав громадян України". — І всі знають, що з ними сидить суддя. На Зварича можуть напасти. Стовідсоткову безпеку йому неможливо гарантувати. Це треба звільняти коридори, проходи. А ізолятор і так переповнений.

Зварича звинуватили у хабарництві 7 грудня 2008 року. Під час обшуків виявили $1 млн й 2 млн грн. Із кабінету вилучили порнофільми. Знайшли записи із проханнями, з якими посадовці зверталися до судді. 12 грудня Зварича звільнили з посади. Того ж дня оголосили в розшук, бо суддя зник.

9 березня працівники Служби безпеки України затримали Ігоря Зварича на горищі будинку N74а на вул. Тарнавського у Львові, де мешкає його сім"я. Повезли до Києва. Дружина Оксана поїхала слідом. Теща досі не виходить із квартири. Розбите під час затримання вікно в помешканні екс-судді так і не засклили.

Зварич із дружиною, тещею й дітьми — 15-річною Іванною та 22-річним Віктором —  жив у новобудові в елітному районі Львова. Родині належить весь 4-й поверх у третьому під"їзді. Цю квартиру Зваричі купили 2003-го. Тоді квадратний метр у будинках такого типу коштував $1,5 тис., нині — від $3 тис.

Двері до під"їзду зачинені. За кілька метрів стоїть будка, в якій цілодобово чергує охоронець. Після затримання Зварича сторожа, який охороняв будинок, перевели в інше місце. Тепер щодня чергує нова людина.

Батьки екс-судді живуть у селі Княжпіль Старосамбірського району Львівщини. Дарія Церковник, яка вчила Зварича російської літератури, каже, що в школі він подобався багатьом дівчатам. Додає:

— Священик говорив, що Ігор багато жертвував на церкву, але не хотів, аби то розголошували. Скромний.

Працівники Генеральної прокуратури не кажуть, в якій камері сидить Зварич.

Дружина поїхала слідом за чоловіком. Теща досі не виходить із квартири

— У Лук"янівському СІЗО — чотири корпуси. Усі зведені в різний час, за різних правителів: "катеринівка", "столипінка", "брежнєвка", "кучмівка", — каже Едуард Багіров. — Зварича найімовірніше помістили у найновіший — "кучмівку". Такі люди сидять не у загальній камері на 18 чоловік, а у трійнику — з одним-двома напарниками. Площа такої камери — приблизно 12 "квадратів". Після завершення слідства я радив би зробити з камери Зварича музей. І водити туди всіх суддів — щоб пам"ятали.

— Зварич вчинив не один-два злочини і навіть не 10, — казав ще до затримання екс-судді заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. — Ми кілька місяців писали в його кабінеті те, що відбувається, починаючи від п"янок, закінчуючи статевим життям й отриманням хабарів. Він є основною фігурою, яка відповідала за розподіл коштів, отриманих незаконним шляхом.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Зварич сидить у "кучмівці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути