четвер, 13 листопада 2008 17:03

Віктор Пісоцький погрожував себе спалити

Віктор Пісоцький погрожував себе спалити

29 жовтня близько 15.00 до канівської філії банку "Національний кредит" зайшов власник кафе "Бістро" 56-річний Віктор Пісоцький. Він тримав пляшку й каністру з дизпальним.

Пригрозив працівникам банку: якщо не віддадуть грошей із його поточного рахунку, то спалить себе.

До Пісоцького підійшли заступник управляючого філією, головний бухгалтер. Приїхали міліціонери, рятувальники. Віктор обливав себе пальним із каністри. Воно стікало з одягу й проливалося на підлогу. Чоловіка переконували, щоб не запалював запальничок у руках. Лише коли керівники банку пообіцяли, що дадуть йому гарантійний лист, Пісоцький погодився не підпалювати себе.

За день підприємець отримав у банку 10 тис. грн, які перерахував за корпоративну вечерю Канівський маслосирзавод.

З Віктором зустрічаємося в неділю в його кафе в центрі Канева. Він на півгодини спізнюється. Замовляє чаю та млинців. Тільки-но сів їсти, побачив у вікні чоловічу постать і кинувся на вулицю. За комір приводить перехожого напідпитку на вигляд 25 років. Допитується, чого він тут ходить. Той пояснює, що шукав гральні автомати, нічого не чіпав, просто дивився. Давши незнайомцеві кілька стусанів, випихає його на вулицю. Через якусь мить повертається з ним знову. Дає барменові купюру, наказує:

— Нагодуй його борщем.

Знову сідає напроти. Каже, що раніше в банк "Україна" поклав на ім"я доньки 48 тис. грн як весільний подарунок. Банк збанкрутував і гроші пропали. Нині історія повторюється. Три тижні з дружиною ходив до канівської філії банку "Національний кредит", але там не давали коштів, перерахованих на його рахунок.

— Ви понімаєте, що таке обігові кошти? Вони нужни платити за світло, оренду землі, патенти. Мені привозять соки, ковбаси, а грошей розплатитися нема.

З матюками випихає із кафе

Пісоцький підскакує і підбігає до незнайомця, коли той із тарілки допиває борщ. Б"є відвідувача, потім заводить в окрему кімнату. Звідти з матюками випихає із кафе.

Щоб згладити ситуацію, запитую:

— Ваше "Бістро" — це комплекс-кафе? Внизу, знаю, є зал в єгипетському стилі. Це ресторан?

— Тільки бидло не знає, що тут не ресторан. Тут люди їдять, — відповідає власник. На цьому розмова завершується.

Міліція не порушувала справи проти чоловіка.

— Я цілком на стороні Пісоцького, — зазначає 50-річний підприємець Михайло Майстренко. — Сам клієнт цього банку. Два тижні банк не міг перерахувати мої гроші до Пенсійного фонду. Наросла пеня — 10 відсотків за кожен день. Хто компенсує це? Один мій знайомий подав до прокуратури позовну заяву на "Нацкредит". Якщо доведуть, готовий буду повторити вчинок Пісоцького.

11 листопада близько 11.00 до відділення банку "Національний кредит" у Каневі зайшла сім"я Галаганів. Із 40-річним главою родини Ігорем були дружина і троє дітей-підлітків. Чоловік сказав, що в пакеті приніс каністру з бензином.

Галаган вимагав видати з його рахунку 40 тис. грн. Гроші йому були потрібні, щоб заплатити за магазин на вул. Шевченка. Підприємець виторгував його на аукціоні. Терміни оплати спливають, і чоловік може втратити право власності на приміщення, яке орендував кілька років.

До родини вийшов керуючий Канівської філії банку"Національний кредит" Олександр Клименко. Дав Ігореві Галагану гарантійного листа про виплату за першої можливості. За годину узгодили питання із міським головою Василем Коломійцем і начальником відділу комунального майна Віктором Васильченком щодо затримки з оплатою придбаного на аукціоні приміщення.

Клієнти "Національного кредиту" в Каневі масово звертаються до суду й прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Пісоцький погрожував себе спалити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути