середа, 19 вересня 2007 14:47

Лілія Єфремова бере на змагання свою собаку Лоліту

Автор: фото: Ярослав ШОНЬ
  Лілії Єфремовій собаку подарував чоловік
Лілії Єфремовій собаку подарував чоловік

Бронзова призерка Олімпіади-2006 біатлоністка Лілія Єфремова, 30 років, за останній рік двічі робила паузу в кар"єрі, однак влітку знову повернулася у великий спорт. Утім, відчувається, що особливого оптимізму щодо свого повернення Ліля не відчуває. Навіть попри те, що недавно вона стала призеркою літнього чемпіонату світу в естонському Отепя.

— То робочі моменти, звичайний тренувальний старт, — зізнається Єфремова "ГПУ". — Хоча перемагати завжди приємно. Я змінила своє ставлення до спорту. Стала набагато спокійнішою і зовсім по-іншому ставлюся до багатьох речей. Однак упевненості в собі не втратила. Після Олімпіади я вирішила на деякий час покинути біатлон. Закінчила навчання у Мінську в місцевому університеті. Тривалий час провела зі своєю мамою на батьківщині — у російських Чебоксарах.

Вирішила навантаження витримувати нарівні з чоловіками

Вірите, що зможете набрати колишню форму?

— Олімпійська "бронза" жодних переваг над конкурентками мені не дала. Тренуюся, не шкодуючи себе, однак навіть це не гарантує місця у складі. Під керівництвом Кості в чоловічій збірній (чоловік Лілії — тренер чоловічої команди України Костянтин Вайгін. — "ГПУ") відновлюю свої фізичні кондиції. Вирішила і навантаження витримувати нарівні з чоловіками. Думаю, мені це під силу. Намагатимуся довести свою конкурентоспроможність. Хоча не певна, що в мене все вийде. І не тому, що не впевнена у своїх силах. Складається враження, що все вже вирішено й місця у збірній розписані ще до будь-яких контрольних стартів.

На недавньому зборі в Тисовці вас можна було побачити з собачкою. Де взяли тварину?

— То подарунок Кості. Він зробив мені таку несподіванку десь півтора року тому. Для мене то пам"ятна подія, хоча й із гірким присмаком. Тоді я саме приїхала до своєї мами й побачила її надзвичайно засмученою. Річ у тім, що за день до мого приїзду помер наш улюблений собачка. Костя зрозумів наш стан і майже відразу подарував мені іншу — мопса. Сам назвав її Лолітою. Тепер вона постійно зі мною. Навіть на змаганнях. Я спеціально підготувала всі необхідні документи на Лоліту і зробила ін"єкції. Тепер вона може скрізь їздити зі мною.

1977, 15 квітня — Лілія Єфремова народилася в Чебоксарах (Росія)
1987 — почала займатися біатлоном
2002 — не потрапивши до складу збірної Росії, вирішила виступати за Білорусь
2003 — прийняла українське громадянство
2006 — виграла бронзову медаль Олімпіади у спринті на 7,5 км
Одружена, дітей не має

Зараз ви читаєте новину «Лілія Єфремова бере на змагання свою собаку Лоліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути