Ще не вмерла, і не вмре: українська мова пережила понад 400 заборон

На жаль, системне викорінення української мови з нашого медійного простору триває вже не один рік. Дії нинішніх владоможців нагадують Валуєвський циркуляр 1863 року, спрямований на національне гноблення народу. Це нова "валуєвщина" у виконанні маріонеткового керівництва з Банкової, яке навіть не намагається спілкуватися державною мовою.

Зросійщений вітчизняний інформаційний простір практично втратив національний колорит. У підтвердження сказаного варто додати - під час моніторингу прайм-тайму 8 найрентинговіших телеканалів: лише 22% ефірного часу займали програми та фільми українською мовою, 47% - російською мовою і 31% - двомовні (українсько-російські). Крім того, 95% FM-станцій надають перевагу не українській мові.

Мова - це душа народу! Та теперішня влада далека від розуміння цього. Справді українську державу не побудують чужі люди. Ми вже бачили президентство екс-секретаря компартії, coвєцького директора. Тепер відчуваємо на собі владу донецького "господарника". Без приходу до влади справжніх українців, що зможуть реалізувати програму захисту і розвитку нації та держави, - позитивні зміни в країні не відбудуться.

А для українофобів-управителів варто нагадати: українська мова пережила понад 400 заборон. І чим більший тиск - тим більший опір. Україна ніколи не буде нічиєю мовною колонією!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі