Данія оголосила новий пакет допомоги на 750 млн євро

Гроші, надані Україні, будуть спрямовані на посилення вітчизняної ППО та розвиток оборонної промисловості. Чому це важливо?

Уряд Данії оголосив про новий пакет допомоги Україні на 5,6 мільярда данських крон, або 750 мільйонів євро.

У новому пакеті - додаткові внески для майбутнього передання винищувачів F-16, протиповітряна оборона, обслуговування артилерійських знарядь та фінансові внески для допомоги з артилерією, боєприпасами та протитанковими мінами. Із 5,6 мільярда данських крон 2,4 мільярда, або 349 мільйонів євро, спрямують на посилення української ППО.

Є сенс виробляти зброю там, де вона використовується, і тими, хто її використовує. Йдеться також про перспективну обороноздатність України. В Україні є навички, але бракує фінансування

Також уряд Данії виділяє додаткові кошти для інвестування безпосередньо в українську оборонну промисловість. "Є сенс виробляти зброю там, де вона використовується, і тими, хто її використовує. Йдеться також про перспективну обороноздатність України. В Україні є навички, але бракує фінансування. Сподіваємося, що більше країн можна буде надихнути наслідувати цю модель", - сказав міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі