Вступ України до НАТО: стали відомі точні терміни?

Ядерна і безпекова парасолька Альянсу - єдине, що може покласти край виснажливій війні Росії проти України. Які оголошено терміни та умови?

Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України, яку спільно очолюють керівник ОП Андрій Єрмак та генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, оприлюднила важливий Звіт. У ньому наведені чітки кроки стосовно майбутнього членства України в НАТО. Цей звіт підготовлено напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться в липні. Звіт визначає, що надійна перспектива членства України в НАТО - це ключовий спосіб досягнення справедливого миру.

часові рамки для вступу України до НАТО - не пізніше липня 2028 року за умови виконання конкретних умов. На період до вступу України до НАТО, необхідно посилити пакети військової допомоги Україні

Звіт пропонує і часові рамки для вступу України до НАТО - не пізніше липня 2028 року за умови виконання конкретних умов. На період до вступу України до НАТО, необхідно посилити пакети військової допомоги Україні. Серед найбільш інноваційних пропозицій: фіксація готовності союзників витрачати 0,25% свого ВВП на військову допомогу Україні. Це фактично більше 100 млрд доларів на рік.

Крім того, у Звіті наголошується на важливості надання Україні підтримки за рахунок заморожених російських активів. У Звіті зазначено, що у випадку, якщо Україна не отримає запрошення на Вашингтонському саміті, це може посилити агресію з боку РФ. Саме тому, чітка артикуляція безпекових перспектив України на саміті НАТО в липні сформує і підтримку процесу мирного врегулювання на справедливих умовах. Андерс Фог Расмуссен також наголосив, що лідери Альянсу повинні чітко заявити, що підтримка безпеки й суверенітету України є незворотною.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі