Операція "Нелегітимний". Російське ІПСО переходить у наступ

Росія весь час намагається розколоти Україну зсередини. Цього разу - через нібито нелегітимність Зеленського

Ок. Тепер поговоримо про нелегітимність Володимира Зеленського. Тридцять першого березня спливає п'ятирічний термін перебування президента на посаді. Який прописаний у Конституції. І на цій підставі сьогодні просто вал розмов про те, що з першого квітня Зеленський - нелегітимний. Так ось. Той, хто це пише:
а) або не розуміє, про що пише
б) або є корисним ідіотом
в) або учасником ІПЗГ

Щиро кажучи, я взагалі не розумію, про що тут говорити. Стаття 108 Конституції України: Президент України виконує свої повноваження до вступу на посаду новообраного Президента України. Повноваження Президента України припиняються достроково у разі: 1) відставки; 2) неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров'я; 3) усунення з поста в порядку імпічменту; 4) смерті.

Президент України виконує свої обов'язки. До. Вступу на посаду НОВООБРАНОГО ПРЕЗИДЕНТА. Чорними літерами по білому листочку, українською мовою. Ще раз. Повноваження чинного Президента закінчуються - ні, навіть не з обранням нового - а з моменту ПРИВЕДЕННЯ НОВОГО ПРЕЗИДЕНТА ДО ПРИСЯГИ. Новий президент може потрапити під машину, злягти з інсультом від щастя, його можуть захопити терористи, рептилоїди, інопланетяни з Нібіру. Весь цей час до моменту приведення нового до присяги, чинний Президент абсолютно абсолютно безумовно повноважний. Це просто основа юриспруденції. Перший курс юрфаку, факультатив "Теорія держави та права". Це ази. База.

На термін військового стану президентський термін ставиться на паузу. І вибори проводяться після воєнного стану. Це не обов'язково - але це припускає Конституція. Це інструмент захисту державного устрою

Поїхали далі. Законодавець України має право запроваджувати військовий стан за поданням президента України. На термін військового стану президентський термін ставиться на паузу. І вибори проводяться після воєнного стану. Це не обов'язково - але це припускає Конституція. Це інструмент захисту державного устрою. Але бог із ним. Облишмо осторонь перший курс юридичного факультету і просто тупо відкриємо законодавство України. Отже.

Закон України "Про правовий режим воєнного стану" № 389-VIII. Стаття 11. Діяльність Президента України в умовах воєнного стану. Пункт 3. У разі закінчення строку повноважень Президента України під час дії воєнного стану його повноваження продовжуються до вступу на посаду новообраного Президента України, обраного після скасування воєнного стану. ВСЕ!! Крапка! Жодних подвійних тлумачень! Жодних експертів! Закон! Якого біса ви свої власні закони не читаєте?

Ще раз - до приведення нового президента до присяги шляхом виборів, призначених Верховною Радою після скасування військового стану, Володимир Зеленський - подобається він вам, не подобається, любите ви його, не любите - законний повноважний стовідсотково легітимний президент України. Те, що Рада може, але не хоче проводити вибори під час воєнного стану - не питання легітимності президента. Питання когнітивних здібностей виборців, які набрали до парламенту фотографів, які взагалі просто тупо перестали ходити на сесії. Самі собі питання. Але не до державного устрою України. Все інше - або корисний ідіотизм. Або ІПСО.


Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі