"Гаряча картоплина" мобілізації - крайнім опинилось НАТО

Президент так боїться втратити і так низькі рейтинги, що делегує іншим озвучувати питання мобілізації

"Гарячу картоплину" відповідальності за мобілізацію перекинули союзникам? Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер на Київському безпековому форумі: "Вам потрібні не лише гранати, вам потрібні люди, щоб замінити загиблих та поранених. А це означає мобілізацію. Я розумію, як непросто переконати людей у ліберальній демократії. Але я бачу, що це змінюється". Перед цим під час візиту до Києва сенатор Ліндсі Грем закликав Україну відправити молодь молодше 25 років на фронт і якнайшвидше ухвалити закон про посилення мобілізації.

Зеленський так і не ризикнув взяти на себе належну відповідальність за дуже непопулярне рішення про мобілізацію. Але і озвучити те, що сподобається більшості виборців - що мобілізації не буде - він теж не наважився

А між цими заявами прем'єр Шмигаль озвучив протилежне: в України немає більше необхідності мобілізувати 500 000. Цікава послідовність. Зеленський так і не ризикнув взяти на себе належну відповідальність за дуже непопулярне рішення про мобілізацію. Але і озвучити те, що сподобається більшості виборців - що мобілізації не буде - він теж не наважився. Очевидно, з огляду на однозначну позицію союзників, котрі такого демаршу категорично не зрозуміють. Тому виборців заспокоїти доручили Шмигалю.

А представники союзників чимдалі частіше відкрито вимагають не просто мобілізації, а ширшої мобілізації. Можливо, це певною мірою реверанс від союзників на адресу Зеленського: добре, ти не хочеш ризикувати і так на третину просілим рейтингом. Ми це розуміємо і приймаємо. Тому візьмемо роль "злого поліцейського" на себе. Щоб ти міг сказати виборцям "Це не моя ініціатива - цього жорстко вимагають союзники, від яких прямо залежить виживання України. Тож не виконувати цю вимогу ми не можемо, доведеться все ж запроваджувати необхідну мобілізацію".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі