"Санаторій Нєзабудка" замість дронів. Що з пріоритетами, владо?

Так, український продукт має бути. Але не під час війни, на позиченому бюджеті і за дефіциту дронів, техніки і боєприпасів на фронті

Вчора на YouTube відбулась прем'єра мінісеріалу "Новорічна шкереберть", закупленого державою (зокрема, телеканалом "Дім") як "Санаторій "Незабудка" - тільки за сценарій заплатили майже 10 млн грн. Це був 2023-й - другий рік війни.

Заплатили компанії зі статутним капіталом 10 тис. грн, причому власниця під час війни (в 2015-16 роках і в 2021-му) клепала сценарії для росіян. І має прямий стосунок до КВК. Вона ж отримала тоді ще 4 млн грн за сценарій ще одного серіалу - тільки вже від імені іншої фірмочки, спільної з білоруськими кавеенщиками і актором "Дизель шоу".

Серед акторів - фігурант справи за п'яне водіння Остап Ступка

Серед акторів - фігурант справи за п'яне водіння Остап Ступка.

В липні минулого року, коли стало відомо про виграш цих тендерів, здійнявся скандал - чому на тлі критичного браку дронів на фронті держава розкидає гроші на розваги (те, що гроші йдуть своїм, - окрема тема). Як бачимо, скандал і обурення людей не вплинули на ситуацію. На сайті "Прозорро" досі висить інформація про три подання держаудиторам тільки щодо "Незабудки" - в статусі "висновок очікується".

Так, український продукт має бути. Але під час війни, на позиченому бюджеті і за дефіциту дронів, техніки і боєприпасів на фронті (коли вже союзники прямим текстом вимагають "та зробіть вже власні виробництва на наші гроші!!!") - якось це все посмерджує...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі