​​Чекпоінт на Різдво. Чотири правила, як залишатися здоровим

Поставте себе, тіло та здоров'я в пріоритет. Це ваш актив

1. Здоровий (нормальний) спосіб життя працює, тільки коли він системний. Щодня. Коли 80-90% ви точно робите для себе добре - нормально годуєте, доглядаєте за тілом, мозком та обираєте це тільки з позиції того, що любите. Коли то 80% - будь-яке право на еге-гей та коктейль, нічну піццу чи торт - ваше. Але якщо 80% ви на помийці із швидкими булками, сосисками, солодкими молочними десертами та вафлями - оті 20% броколі та кіноа, пробіжка трусцею не спрацюють. Поставте себе, тіло та здоров'я в пріоритет. Це ваш актив.

Ми як гомо сапієнс не були сконструйовані сидіти на дупі по 6 годин. Рухайтеся. Як - все одно

2. Якщо нудить від зального спорту чи бігу - знайдіть інші 200-300 хвилин активності на тиждень. Можливо, це східні єдиноборства, скелелазіння, танці. Ми як гомо сапієнс не були сконструйовані сидіти на дупі по 6 годин. Рухайтеся. Як - все одно. Але 200 хвилин на тиждень мінімум.

3. Стільки снеків та готової їжі, кулінарії гомо сапієнс теж не очікував. Стільки пшениці, кукурудзи та білого рису, цукру, молока ми не їли за всю історію, як за останні 100 років. Прийміть факт, що їжа змінилась. Та людське тіло - класна та дуже розумна машина, ми прилаштовуємося. Але не так швидко, як думаємо. Я на консультаціях часто пропоную подивитися на їжу не як людина, що може її купити, а як інопланетна істота. Продукт, хто ти, що ти та чи ок ти, щоб зсередини будувати моє тіло, органи, шкіру, мозок. Якість продуктів - завжди попереду.

Виведіть турботу про ментальний стан як пріоритет. Це, до речі, одна зі складових багатьох зон довгожителів

4. Виведіть турботу про ментальний стан як пріоритет. Це важливо. Це, до речі, одна зі складових багатьох зон довгожителів. Вони дуже соціальні, вміють відпочивати. Вміють проводити час з друзями, рідними, дивитись на схід та захід сонця, пожовтіле листя, м'який сніг, обіймати дітей, собак, приділяти час на самоті собі та тілу. Темп сучасний надвисокий. Притормозіть. Мозку також потрібні паузи.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі