Цінники у Буковелі красномовно свідчать: нам плювати на війну

Якщо ми викручуємось тепер, після двох років війни і наявного вповільнення потоків допомоги, і маємо ресурси на відпочинок на курортах, дорожчих за топові європейські - то й надалі якось викрутимось

Буковель. Ви вже бачили ті скріни з цінниками: і 80, і 100, і 245 тис. грн на тиждень за двох. І фото черг недешевих автівок в напрямку Буковеля.

Очевидно, величезна частина України не відчуває війни. І попри всі сподівання, війна нас не поміняла, нікого не зробила раптом чесним, совісливим, патріотичним. Навпаки - війна легітимізувала раніше приховані процеси. "Тепер можна", так би мовити. Бо ніхто не відволікатиметься на звичайні корупційні дрібниці, як не лізти нагору.

Обкрадання військових в шанцях, біженців, розкрадання гуманітарки сотнями тонн. Раніше цим бридували - а тепер нічого

Обкрадання військових в шанцях, біженців, розкрадання гуманітарки сотнями тонн. Раніше цим бридували, це було якось геть неприйнятно, палевно. А тепер нічого.

І ці люди спокійно живуть серед нас (ще й пишаються, що не виїхали до Європи чи на теплі моря), спокійно їдуть на відпочинок, платять сотні тисяч за тиждень. І ми ж всі в курсі: такі гроші витрачають не стартапери і не бізнесмени - це здебільшого чиновники і долучені до тендерів корупціонери.

Так що цілком зрозуміла відсутність ентузіазму в Заходу щодо нещасної України, котрій треба 17 000 000 снарядів, 400-500 танків, $300-400 млрд для перемоги чи хоч $60 млрд допомоги... Якщо ми викручуємось тепер, після двох років війни і наявного вповільнення потоків допомоги, і маємо ресурси для черг з отаких автівок на відпочинок на курортах, дорожчих за топові європейські, - то й надалі якось викрутимось. Навіть якщо нам взагалі припинити щось давати.

Українці, котрі на тлі отаких відео, фото, скрінів з цінниками пробують донести до сенаторів і конгресменів, до європейських парламентарів і урядовців, що це дуже важливо для них - не просто продовжувати допомагати Україні, а збільшити допомогу. Що це життєво важливо для їхніх держав - бо ж бачите самі: російська зброя і гроші та ХАМАС, Венесуела, далі ще хтось, а не тільки Україна.

Ми непереконливі на тлі отакого. Нас не розуміють.

Ще менше нас розуміють зі скаргами на проблеми ротації, на недостатність людського ресурсу для наступу на тлі 600 000 мобілізаційного резерву українських чоловіків в Європі

І ще менше нас розуміють зі скаргами на проблеми ротації, на недостатність людського ресурсу для наступу на тлі 600 000 мобілізаційного резерву українських чоловіків в Європі. (Так, і наші вимоги ізоляції світу від всього російського теж не розуміють на тлі популярності в нас російських фільмів, музики, мови; заперечення "ми не Росія, вони наші питомі вороги, ми інакші" також виглядають геть непереконливо).

На жаль, Україна і українці активно демонструють всьому світу, що нас ця війна не хвилює. Нам оборона не потрібна, перемога тим більше.

На вечір 5 грудня сервіс Booking показував, що заброньовано 82% номерів, якщо орієнтуватись на дешевші пропозиції, і 96% з найдорожчих.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі