Допомоги буде менше. Але це піде нам на користь – і ось чому

Що тоншим ставатиме потік допомоги, то жорсткіше він контролюватиметься

Помічник глави USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) у справах Європи та Євразії Ерін Маккі заявив: на сьогодні коштів на пряму підтримку бюджету України не залишилося. "Якщо конгрес не схвалить додаткове фінансування, це змусить USAID перенаправляти і без того скромні глобальні ресурси на задоволення потреб України". Йдеться про гуманітарні програми.

8 листопада представник Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу зазначив, що витрачено вже 96% від усіх призначених для підтримки України коштів.

8 листопада у Конгресі зробили крок до передачі Києву конфіскованих російських активів, в тому числі активів Центробанку

Так само 8 листопада у Конгресі зробили крок до передачі Києву конфіскованих російських активів, в тому числі активів Центробанку. "За" – 40 законодавців, "проти" – 2.

Попри все це офіційні особи США продовжують заявляти, що підтримку України в будь-якому випадку не буде припинено, і впевнені, що перемога можлива, хоч і не швидка.

А також, як бачимо, союзники знаходять альтернативні джерела фінансової підтримки України. Тобто "в США скінчились гроші для України", очевидно, не означає, що Україна не отримає жодних грошей більше. Буде змінено джерела – хоча, ймовірно, і зменшено обсяг.

Можливо, також будуть взяті бодай під частковий контроль витрати власних доходів України

Але от така альтернатива однозначно зумовить запровадження ще більш жорстких вимог до боротьби з корупцією в Україні. І, ймовірно, це будуть не тільки часті аудити, але й додасться елемент зовнішнього якщо не управління, то постійного контролю.

Що тоншим ставатиме потік допомоги – то жорсткіше він контролюватиметься. Можливо, також будуть взяті бодай під частковий контроль витрати власних доходів України (оті діри від сумнівного використання, які і закривають донорськими грошима союзників).

З такої точки зору певне скорочення допомоги стратегічно навіть піде нам на користь як державі і як суспільству.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі