Екзальтовані неадеквати. Чим насправді небезпечна Віка Циґанова

Зараз вони з чоловіком виглядають просто як маргінали несповна розуму. Але в ситуації кризи, коли все розвалюватиметься і буде панічний пошук варіантів, саме отакі специфічні "пасіонарії" можуть прийти до влади в Росії

Тиждень змушував себе дивитись малими порціями інтерв'ю Вікі Циґановой з чоловіком Юрію Дудю. Дотиснув врешті ті понад три години.

Ну що: це портрет справжніх "русских" – симбіоз несполучуваного, абсурдний набір ідей, що виключають одна одну. Головна ідея (котрій вже пара порядно десятиліть): на території Росії і України діють певні злобні сили, які "спеціально стравлюють "слов'янські" народи, щоб на їхніх знелюднених землях утворити Новий Ізраїль".

Путін і вся його кліка пропагандистів – циніки і не вірять ні у що. В Путіна взагалі єдиний інтерес: втриматись у владі. І для цього він використовує все – включно з деякими відверто маргінальними ідеями. Але причина все ж суто прагматична.

Такі, як Циґанова і її чоловік – це дуже небезпечна частина російського народу. Якщо Росія через певний час приведе до влади чергового "царя" – це будуть отакі хворі на параною і месіанство екзальтовані неадеквати

А от такі, як Циґанова і її чоловік, всілякі стрєлкови – це дуже небезпечна частина російського народу. І якщо Росію не буде фрагментовано та вона через певний час знов в єдиному загальнонародному пориві приведе до влади чергового "царя" – це вже буде не умовний Путін, жадібний прагматик. Це будуть отакі хворі на параною і месіанство екзальтовані неадеквати.

Нехай таких там небагато, але відповідний досвід в росіян є: в них вже приходили до влади на довгих 73 роки маргінальні малочисельні структури. Я про тих е більшовиків у 1917-му.

Тому не варто хихотіти з якихось недолугих ідей Путіна – по факту, це дійсно спроба намацати якийсь придатний конструктив для теперішніх часів. Натомість не випускайте з уваги отаке відверте мракобісся. Зараз вони виглядають просто як маргінали несповна розуму. Але в ситуації кризи, коли все розвалюватиметься і буде панічний пошук варіантів, саме отакі специфічні "пасіонарії" можуть перемогти в Росії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі