Арестович – не агент ФСБ. Це співоча пташка Абрамовича

Схоже, російський олігарх найняв Арестовича як найвідомішого в Росії українського медіаперсонажа

Справа навіть не в особистостях тих чи інших спікерів. Очевидною є спланована, цілеспрямована інформаційна кампанія. Її основна цільова аудиторія – українці, побічна – росіяни. Арестович за участю деяких інших нібито проукраїнських блогерів веде інформаційну кампанію, спрямовану на деморалізацію та розкол українського суспільства. А російські пропагандистські смітники піарять його страшилки, щоб підтримати згасаючий оптимізм росіян: мовляв, самі українці вважають, що у них все погано.

Арестович виступає у стилі героя Миронова з "Діамантової руки": "Шеф, всьо пропало!"

Арестович виступає у стилі героя Миронова з "Діамантової руки": "Шеф, всьо пропало!", намагаючись навіяти українцям, що в них немає шансів на перемогу і треба домовлятися з Росією, інакше – "жах без кінця".

Хто може стояти за такою кампанією? Найімовірніше, що це російські олігархи, насамперед Роман Абрамович, що засвітився у різних негласних переговорах навколо України, та його політтехнолог Сергій Капков. Недарма Арестович у програмі Фейгіна відверто намагався захищати цього путінського консільєрі.

Олігархи мріють швидше закінчити війну, яка завдає їм купу проблем

Олігархи мріють швидше закінчити війну, яка завдає їм купу проблем. Вони розуміють, що Путін піде на це лише у разі відмови України від частини своєї території. Однак на таку зраду очевидно не піде українська влада та суспільство. Тому нинішня інформаційна кампанія спрямована на те, щоб деморалізувати суспільство та послабити позиції чинної влади.

Для цього Абрамович (найвірогідніший замовник, але можлива участь у цьому деяких інших російських і навіть українських олігархів), схоже, і найняв Арестовича як найвідомішого в Росії українського медіаперсонажа (природний для такого замовника вибір). Як інформаційний привод використовується невизначеність навколо президентських виборів, які, якщо б не війна, мали відбутися вже наступного року. Виборів, найімовірніше, не буде. Однак вони є для Арестовича приводом для розгону своєї "передвиборчої" кампанії з деморалізації суспільства та дискредитації влади в Україні.

Думаю, для ФСБ це надто тонка робота. У олігархів більше можливостей купити таку дорогу і рідкісну співочу птицю

Мої українські друзі кажуть, що в нього нічого не вийде, що в Україні він набагато менш популярний, ніж серед "хороших русских". Ну і добре... Проте він дуже старається.

PS. Коли я вже написав цей текст, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов товсто натякнув, що Арестович – агент ФСБ. Думаю, що для ФСБ – це надто тонка робота. Тут видно швидше почерк політтехнологів, які обслуговують олігархат. До того ж у олігархів більше можливостей купити таку дорогу і рідкісну співочу птицю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі