Війна на голому місці. Такого не було з часів Другої світової

Те, що починаючи з 2014 року робиться щодо України - не має прецедентів. Це наймасштабніший міжнародний злочин із часів Другої світової війни

Безпрецедентний злочин.

Я не згоден із тим, що ситуації з Нагірним Карабахом і Кримом-Донбасом від самого початку схожі (і там, мовляв, і там усе почалося зі спроби змінити кордони колишніх союзних республік). Це абсолютно різні історії.

Конфлікти в Нагірному Карабасі, а також в Абхазії, Південній Осетії і, частково, у Придністров'ї почалися задовго до розпаду СРСР і мали внутрішні причини, якими скористалася радянська, а потім російська номенклатура, роздмухуючи пожежу у своїх інтересах. Тоді російські "іхтамнєти" і війська посилалися на допомогу одній зі сторін конфлікту, що вже почався. Це було злочином. Але злочин Росії проти України - ще гірший. Тут російська влада не просто влізла і роздула конфлікт, вона його створила буквально з нуля.

Населення Криму і Донбасу підтримало незалежність України на референдумі

У Криму і на Донбасі не було насильницького протистояння до початку російської інтервенції (захоплення Криму, рейду Стрєлкова на Донбас).

Росія і Україна мирно розійшлися в 91 році. Населення Криму і Донбасу підтримало незалежність України на референдумі. Проросійські сили на південному сході України існували, але вони до початку російської агресії не ставили за мету приєднання своїх регіонів до Росії, тим більше збройним шляхом.

На окупованих зараз Росією українських територіях, на відміну від усіх інших спроб змінити кордони пострадянських країн, масових міжнаціональних зіткнень ніколи не було. Стрєлков прямо сказав, що саме його ФСБешний загін приніс війну на Донбас. А потім до його банди приєдналися підрозділи російської армії. Тобто, Путін розв'язав війну буквально на голому місці.

Я не виправдовую злочинну російську політику щодо інших країн колишнього СРСР, але те, що починаючи з 2014 року робиться щодо України - не має прецедентів. Це наймасштабніший міжнародний злочин із часів Другої світової війни.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі