Нова китайська іграшка. Путін демонструє дива геополітики

Російські геополітичні ігри завели "наддержаву", яка так хотіла збудувати "русский мир", на периферію іншого світу

Минулого тижня була цікава зустріч диктатора однієї відсталої мілітаризованої держави з жорстким автократичним режимом, репресіями та агресивними намірами щодо сусідів і Кім Чен Ина.

Мабуть, ще кілька років тому під час зустрічі північнокорейського і російського лідера було б усім очевидно, що позицію прохача займатиме перший. Бо у нього, власне, є не так багато. Наприклад – набої до радянської техніки. І це саме те, що потрібно його російському колезі. От така "іронія долі", коли "великий старший брат", що, власне, і створив КНДР, тепер звертається з проханням до свого "творіння".

Для Кіма почувати себе господарем становища – нове і цікаве відчуття, тому він вирішив розтягнути задоволення

А лідер КНДР може думати, вести переговори, висувати умови. Зрештою, він господар становища. Мабуть, для ще нестарого Кіма це нове і цікаве відчуття, тому він вирішив розтягнути задоволення у форматі довготривалого візиту по російським далекосхідним областям.

Звісно, усі розуміють, що Кім може виконувати функції не лише постачальника зброї, але і посередника у відповідних питаннях з Китаєм, який має вирішальний вплив на сучасну КНДР, але і це теж показово. Правитель Піднебесної відправляє правителя васального царства на розмову з іншим васалом.

Коротше кажучи, "геополітичні перемоги" очевидні. І зміст їх наступний. Російські геополітичні ігри завели "наддержаву", яка так хотіла збудувати "русский мир", на периферію іншого світу – китайського. Де тепер і буде обертатися. Десь між КНДР і "африканськими партнерами".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі