Війна триватиме до 2032-го. Де тут хороша новина

"Поетапна перемога", якщо союзники дійсно оберуть цей варіант, виглядає як достатньо реалістичний план

Уряд і збройні сили Німеччини не виключають, що воєнні дії в Україні можуть тривати до 2032, і налаштовуються на довгу війну та довготривалу підтримку Києва, заявив генерал-майор бундесверу, голова ситуаційного центру по Україні в міноборони ФРН, ексміністр оборони Крістіан Фройдінґ на панельній дискусії Фонду Пінчука.

"Ми готові зробити час нашим союзником, а не союзником Путіна. ...Підтримка України повинна працювати навіть краще в майбутньому. Нам доведеться краще координуватися і пришвидшити надання допомоги до досягнення повної перемоги".

Перемога, за словами Фройдінґа, – це вихід на кордони 1991 після повернення всіх окупованих територій.

Європа розраховує тією чи іншою мірою заморозити протистояння, вивести його на новий рівень "війни на виснаження Росії"

Перекрити сухопутний коридор до Криму – ймовірно, обов'язкова умова цього етапу війни, навіть якщо він не буде останнім. І Європа розраховує після цього тією чи іншою мірою заморозити протистояння, вивести його на новий рівень "війни на виснаження Росії". Обраховують довести його до логічного кінця десь до 2032. І тоді ж до України, очевидно, повернуться всі окуповані території.

Я би не сказав, що це такий вже неприйнятний для нас план (якщо це дійсно план, хоча дуже схоже): після вибивання окупанта з Пониззя на кілька років зафіксувати ситуацію в межах 2014 року. А Крим і Донбас повернути пізніше, коли буде виснажено і зруйновано економіку РФ.

Це виглядає як прийнятний і вигідний для всіх компроміс: ми не відмовляємось від територій, але задачі і терміни їх виконання стають реалістичними

Це виглядає як прийнятний і вигідний для всіх компроміс: ми не відмовляємось від територій, але задачі і терміни їх виконання стають реалістичними.

Тим більше, що все одно території, які довший час перебували під ворожою окупацією, за будь-яких умов доведеться кілька десятиліть реабілітувати в ізоляції і за спецстатусів. А на це потрібні ресурси, фахівці і впевнена державна економіка.

В цілому "поетапна перемога", якщо союзники дійсно оберуть цей варіант, виглядає як достатньо реалістичний план.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі