Путін буде "мухажук"?

Представники конкуруючих партій можуть спробувати усунути президента – час перед так званими виборами для цього найбільш сприятливий

Російська правляча верхівка розколота на три умовні партії.

1. Партія тотальної війни. Вона вважає, що треба терміново намагатися виграти війну за будь-яку ціну, включаючи загальну мобілізацію, мілітаризацію виробництва та управління, військовий стан, знищення всіх "зрадників та саботажників", ядерний шантаж аж до застосування атомної зброї. До цієї партії явно належить Медведєв, Кадиров, олігарх Малофєєв, можливо Патрушев, Турчак, Володін, багато силовиків.

2. Партія договорняку. Вона хотіла б заморозити війну і навіть готова піти для цього на певні поступки. Їй симпатизує більшість олігархів та чиновників, включаючи практично весь уряд, центробанк та мерію Москви.

Путін і керівництво міністерства оборони належать до партії "російського авося": тягнемо час, авось само якось розрулиться

3. Партія "російського авося": тягнемо час, авось само якось розрулиться на нашу користь. Це Путін та керівництво міністерства оборони, яке намагається йому догодити. Він не готовий йти ні на поступки, ні на тотальну війну, і сподівається, що Заходу згодом набридне допомагати Україні, або там прийдуть до влади противники такої допомоги (Трамп та інші). Тоді війну можна буде переможно завершити, не змінюючи нічого всередині країни.

Зіткнення між цими партіями неминуче. Що далі йде війна, то ясніше видно, що розрахунок на авось не виправдовується, а проблеми зростають з катастрофічною швидкістю. Кремль уже стоїть перед жорстким вибором: або спроба виходу на договірняк через поступки, або тотальна війна до останнього росіянина.

В результаті диктатора зненавидять усі: і прихильники тотальної війни, і ті, хто прагне договорняка

Путін, і це на нього схоже, до останнього перебуватиме у стані "щасливого дідуся" і сподіватиметься на авось. А верхівка й надалі поляризуватиметься. В результаті диктатора зненавидять усі: і прихильники тотальної війни, і ті, хто прагне договорняка. І ті, й інші очікують від нього визначеності, рішучих дій, але будуть жорстоко обдурені.

У цій ситуації представники однієї чи навіть обох конкуруючих партій можуть спробувати усунути Путіна. Час перед так званими виборами для цього є найбільш сприятливим. Змусять за традицією на Новий рік під автоматами вийти до телеглядачів: "Я втомився, я мухожук, приймай, Собянін, Росію". І поминай "велетня" як звали. Ніхто навіть моргнути не встигне.

Найбільш вірогідна перемога партії договорняку як найчисленнішої та найсильнішої в номенклатурі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі