Раджу їсти яйця лише з рідким жовтком. І ось чому

Лецитин, що міститься у жовтку, круто впливає на пам'ять, навчання, управління рухом, а також вивчається в світі гальмування деменції

Можна трохи задушнити? Я завжди їм яйця тільки з рідким жовтком. По-перше, температура нерідко руйнує речовини. По-друге, чому це важливо – ми зберігаємо природний вид.

Цінуємо яєчко за вміст, а це лецитин, функціональні ліпіди, що міститься в яєчному жовтку – фосфоліпіди. Вони використовуються в харчових продуктах, косметиці та фармацевтиці як природний емульгатор (загущувач) для морозива, шоколаду, в низці рецептів (японські омлети, веганські боули для посилення харчової наповненості). А ще це природний холестерин (нагадаю, холестерин – класний хлопець, в нього захисна функція).

Продається в БАДах та суперфудах як компонент для підтримки жовчного міхура, печінки, мозку/когнітивного фокуса. В аптеках – "Есенціалє Форте", в БАД – лецитин, ще колись лецитин називали фосфатидилхоліном.

Лецитин в яєчних жовтках крутішої якості за той, що в БАДах

Лецитин в жовтках крутішої якості за той, що в БАДах – там зазвичай соняшниковий чи соєвий. Тілом він використовується для синтезу ацетилхоліну – нейромедіатора пам'яті, навчання, управління рухом. Вивчається в світі гальмування деменції, гепатопротектор. Соєвий лецитин містить приблизно 33% фосфатидилхоліну, з яєчного жовтка – 66-76%, джекпот.

Використовують для підтримки при захворюваннях печінки та жовчного. Тим, кого хвилює холестерин: щоб він не кристалізувався (профілактика каменеутворення) шляхом виводу, важливе саме співвідношення холестерину, жовчної кислоти та лецитину. Жовток – повноцінний, але трохи вершкового масла не завадить.

Яйця з вершковим маслом – це про нормальне травлення та засвоєння

Компоненти вершкового масла простимулюють гормон холецистокінін, він – розслаблення сфінктера Одді, збільшить потік печінкової жовчі та підвищить панкреатичну секрецію. Короче, нормальне травлення та засвоєння. А бонусом – довше насичення та більш повільне вивільнення цукру в кров.

Тому ще разочок, наче й щось звичне: яйця з маслом, а там – ціла купа цікавого проходить. Завжди так роблю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі