Від випадіння та ламкості: три правила здорового волосся

Не піклуйтесь занадто про мертве, краще подбайте про живе

Волосся – мертве полотно, працювати треба з мікробіомом шкіри, цибулиною, її харчуванням та обмиванням кровʼю, її потужністю.

Прикладати до волоса щось – погана стратегія, якщо вона єдина. Звичайно, можна робити процедури, насичувати жирними кислотами, колагеном, хтось навіть вирішується запаковувати формальдегідом кератин. Але, за фактом, потрібно працювати через три моменти.

1. Засвоювати їжу. Засвоювати те, що їмо, – це не ходити роками зі печією, гастритом, недолікованим панкреатитом, жовчним, що ниє, кандидозом, здуттям, не терпіти відвертих симптомів. Робити регулярний чекап, щоб розуміти, що всередині ви в порядку. Дефіцити – часта причина "поганого" волосся.

Найчастіше вибирати ягоди, а не мармелад, чорний шоколад, а не вафлі "Артек"

Не обмежувати їжу по білку (яйця, риба, сіфуд, вегетаріанські джерела). Точно регулярно давати нерафіновані масла, насіння, горіхи, оливки, кунжут. Не урізати цільнозерні та коренеплоди. Найчастіше вибирати ягоди, а не мармелад, чорний шоколад, а не вафлі "Артек". Погана їжа – це біохімічні зміни, на які впливають як на білкові, так і ліпідні компоненти структури формування волосу.

2. Посилювати кровотік до цибулин, щоб зробити міцними та пробудити ріст. Це про здоров'я шкіри голови. Як мінімум ретельно розчісувати, правильно очищати (нормально підібрати догляд та шампунь). Можна використовувати сироватки – пептидні, активаційні з капсаїцином (чилі). Мезотерапія.

Волосся, вирощене з нездорової шкіри голови, має ознаки зміненої кутикули (зовнішньої частини) з шорсткістю, жорсткістю або ламкістю, зменшення блиску.

Незбалансований мікробіом шкіри голови призводить до запалення, лупи, структурних змін волокна волосся, що робить його сухим і ламким

Незбалансований мікробіом шкіри голови призводить до запалення, лупи, структурних змін волокна волосся, що робить його сухим, ламким і складним для догляду. Забивання на перший та другий пункти можуть спричинити загибель або мутацію клітин фолікулів шкіри голови, що може призвести до передчасного випадіння та втрати кольору/посивіння.

3. Тільки потім – зовнішні примочки. Зовні – знову ж таки, підібрати догляд. Не "за запахом". Структура волосся у всіх різна, волосся східноєвропейської людини відрізняється від волосся італійця чи датчанина. Та бажано пам'ятати про захист від сонця та в мороз. Це теж оксидативне пошкодження.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі