В Росії назріває новий скандал: ФСБ проти Кадирова

Здається, на нас чекає черговий цікавий акт жаба-гадюкінгу

Вчора в чеченському Грозному напали на російських опозиціонерів – журналістку "Нової газети" Олену Мілашину та адвоката Олександра Немова. Їх жорстоко побили, забрали телефони, а документи знищили. Милашину поголили налисо та зламали пальці.

Напад на Мілашину та Немова – не просто черговий підлий злочин режиму. Він виявив його розкол та кризу.

Зважаючи на все, у російській верхівці назріває новий скандал: ФСБ проти Кадирова. Несподіваним є не напад на журналістку та адвоката (це повсякденна для Росії справа), а реакція на це представників влади.

Багато російських чиновників вже висловили з цього приводу лицемірну "заклопотаність". Серед них – відомі чекістські стукачі: Хінштейн та Клішас. Думаєте, вони раптом перейнялися репресіями проти журналістів? Ні, звичайно. Мабуть, їхні ефесбешні куратори вирішили використати цей напад як привід для атаки на кадировців.

Холодна війна між ФСБ та Кадировим рідко виходить у паблік, але триває роками

Відносини між ФСБ та Кадировим – не кращі, ніж між Пригожиним та міністерством оборони. Холодна війна між ними рідко виходить у паблік, але продовжується роками. Очевидно, апаратна перемога Шойгу над Пригожиним надихнула Бортнікова, і він вирішив розпочати атаку на Кадирова. Можливо, сприяли цьому і погіршення стану здоров'я Кадирова, і послаблення його позицій у зв'язку з невдачами кадировського тікток-війська в Україні.

Мабуть, на нас чекає черговий цікавий жаба-гадюкінг. Внутрішні протиріччя посилюються, тиск у системі наростає.

Заколот Пригожина не призвів до фатального обвалення системи лише завдяки щасливому збігу обставин. Вибух просто відкладений в часі. Причиною його може стати будь-який наступний конфлікт у правлячій верхівці.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі