Росіяни – не заручники, а зомбі з пикою у солов'їному посліді

Тільки одиниці не бояться чинити опір, але їх швидко нейтралізують

У російських лібералів прийнято порівнювати Росію із літаком, який захопили терористи. Мовляв, пасажири (росіяни) – заручники, жертви банди путінських терористів.

Гарно. Проте, використовуючи цю метафору, дуже важко розрізнити терористів та їхніх заручників. 5 мільйонів силовиків – теж заручники? А 2,5 мільйони чиновників? А мільйони вчителів, які допомагають обдурювати підростаюче покоління та фальсифікувати вибори? А підгодований владою бізнес, а журналюги-пропагандисти, а співробітники держкорпорацій, а отримувачі різних державних грантів на "культурку"? А багатомільйонна Телеграм-аудиторія канібалів-військоров, а телезомбі мордою в солов'їному посліді?

Мої друзі в Росії, які не втратили розум, кажуть, що почуваються ізгоями і намагаються не висловлювати публічно свої погляди – заклюють, а то й донесуть. Адже безліч подібних випадків загальновідомі. Доносять на розмови в автобусах та ресторанах, на роботі та у школі. Хто доносить? Терористи чи їхні жертви?

Росія – це літак, екіпаж якого збожеволів. Масовий психоз поширився і на пасажирів

Я запропонував би іншу аналогію. Росія – це літак, екіпаж якого збожеволів, дістав десь смертоносні ракети і б'є ними по містах унизу. Масовий психоз поширився і пасажирів, вразивши, тією чи іншою мірою, більшість із них. І вони кричать "браво" під час кожного вибуху ракети.

Меншість, що зберегла розум, намагається свою кримінальну нормальність занадто відверто не демонструвати, щоб не нарватися на неприємності. Ті, хто зміг роздобути парашути, зістрибнули з цього божевільного літака. Тільки одиниці не бояться чинити опір, але їх швидко нейтралізують, щоб не заважали вакханалії божевільних.

Божевільний екіпаж жбурляє ракети в мирні міста, ведучи літак до катастрофи під радісні крики пасажирів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі