Пригожин з Гіркіним чекають на поразку росармії

Вони аж ніяк не зацікавлені рятувати Шойгу від катастрофи

Українського наступу з надією чекають у Росії не лише опозиціонери. Зацікавлений його успіхом, наприклад, Євген Пригожин. Для нього це єдина можливість помститися ворогам з керівництва Міністерства оборони та забезпечити собі нові кар'єрні перспективи.

Пригожин уже підготував собі алібі на випадок українського прориву, заявивши, що якби йому дали хоча б 200 000 бійців, він переміг би у війні. Після успішного українського наступу він зможе сказати, що так сталося лише тому, що йому не дали розвернутися. Росія програє війну через бездарних генералів, але він здатний змінити ситуацію.

Пригожин, ймовірно, лише імітуватиме допомогу армії у відбитті українського наступу, фактично працюючи проти неї

Після поразки "лампасів" у Пригожина з'явиться шанс на те, що Володимир Путін схопиться за нього, як потопаючий за соломинку, та зробить на нього ставку у війні. У цьому випадку Пригожин може стати міністром оборони та фактично другою особою в державі. А у разі російського успіху, який реабілітує генералів в очах Путіна, вони спокійно доїдять кривавого кухаря та його ПВК. Таким чином Пригожин, ймовірно, лише імітуватиме допомогу армії у відбитті українського наступу, фактично працюючи проти неї.

Також не зацікавлені в успіху Міністерства оборони так звані "розлючені патріоти" на чолі зі Стрєлковим-Гіркіним. Вони вже стільки разів повторювали мантри про неминучу поразку російської армії за такого керівництва, що її можливий успіх виставить їх повними ідіотами. Прихильники Гіркіна у військах також не зацікавлені рятувати Шойгу від катастрофи.

Більшість російської верхівки також не мотивована "кістьми полягти" на шляху українських військ

Більшість силовиків та чиновників у тилу та на фронті мріють якнайшвидше закінчити війну, яка заважає їм вести звичний спосіб життя, сибаритувати і спокійно збагачуватися, вивозити гроші на Захід, володіти власністю, лікуватися та навчати там дітей. Вдале відбиття українського наступу не призвело б до миру та скасування санкцій, а ось швидка поразка російських військ створила б умови для припинення війни, краху Путіна, відновлення нормальних відносин із Заходом та звичного способу життя "елітаріїв". Більшість російської верхівки також не мотивована "кістьми полягти" на шляху українських військ.

Таким чином, Росія зустрічає майбутній український контрнаступ розколотою, а багато хто з тих, хто мав би йому протистояти, абсолютно не мотивовані й навряд чи серйозно вкладатимуться в це. Результат протистояння у такій ситуації передбачуваний.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі