Сі Цзіньпін таки домігся своєї холодної війни

Пока вона в лайт-версії, але хто знає, що буде далі?

Адміністрація Джо Байдена готується вже цього місяця проголосити безпрецедентні обмеження американських інвестицій в Китай. Мета – "стримання технологічного і військового розвитку КНР". Бізнес буде зобов'язаний повідомляти про інвестиції до китайських технологічних компаній, а держава матиме право просто забороняти подібні оборудки, особливо якщо йтиметься про інвестиції у виробництво мікропроцесорів.

Цілком ймовірно, що в рішенні Байдена відіграли свою роль і звіти наших спеціальних структур про збільшення відсотку китайських електронних деталей в бойових дронах РФ

Сі Цзіньпін таки домігся своєї холодної війни – поки тільки технологічної і в лайт-версії. Але, гадаю, якщо він продовжить спроби зображувати з себе потужного геополітичного гравця і намагатиметься грати на полі США як світового лідера, масштаби й "глибина" технологічного і економічного тлумлення Китаю перманентно збільшуватимуться.

Цілком ймовірно, що в рішенні Байдена відіграли свою роль і звіти наших спеціальних структур про збільшення відсотку китайських електронних деталей в бойових дронах РФ. Звіти включно з назвами (нехай і "орієнтовними") компаній-виробників компонентів російської зброї.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі