Росіяни таки знайшли нову тактику ударів

Вона полягає в максимальній концентрації в одному залпі ракет, які наша ППО збивати не здатна

По ракетному обстрілу рашистів 9 березня 2023 року варто відзначити наступне.

Росіяни таки знайшли нову тактику ударів, і вона полягає в максимальній концентрації в одному залпі таких типів ракет, які наша ППО збивати не здатна, – надзвукових Х-22 (6 одиниць) та гіперзвукових "Кинжалів" (6 одиниць).

Для ворога питання лімітів по запасах або обсягах виробництва насправді не стоїть.

Щоб виготовити шість "Кинжалів", російському ВПК треба 3-6 місяців, а нові Х-22 взагалі виготовляти не здатні, можуть лише переробляти ці КР на покращену версію Х-32 (відрізняється кращою точністю та меншою токсичністю палива).

По дозвукових крилатих ракетах типів Х-555, Х-101 та "Калибр" насправді теж приводів для оптимізму не те щоб багато.

Російський ВПК досі може підтримувати середній темп виробництва до 40 ракет Х-101 та до 20 ракет 3М-14 "Калибр" на місяць

Російський ВПК досі може підтримувати середній темп виробництва до 40 ракет Х-101 та до 20 ракет 3М-14 "Калибр" на місяць, хоча й не без нюансів (наприклад, за деякими даними, у лютому ЧФ РФ отримав протягом місяця і січневу, і лютневу партії, в кожній з яких по 20 "Калібрів").

Якщо рахувати приблизно, то сьогодні вночі росіяни відстріляли десь 80% від місячного виробництва дозвукових КР.

Але проблема в тому, що у рашистів стабільно лишається запас ще на 2-3 масовані обстріли: до сьогоднішньої ночі були актуальними розрахунки, що орки мають мінімум до 100 "Калібрів", понад сотню ракет Х-101 та Х-555, і десь стільки ж ракет Х-22.

А навіть якщо росіянам зараз треба будуть більші інтервали між ракетними обстрілами, на жаль, вони цей проміжок уже намагаються "заповнити" спорадичними ударами Х-22 чи нальотами "Шахедів".

В плані виробництва тих же Х-101 потрібно ставити питання не тільки про темпи, але й про якість також.

Бо росіяни виготовляють паралельно одразу дві модифікації таких КР: базова "Изделие 504", для якої складна електроніка в принципі не потрібна, та вдосконалена "Изделие 504АП" із станцією для постановки "фальш-цілей" та вдосконаленою системою наведення "Отблеск-У" (якщо простіше – така станція наводить ракету не тільки за комп'ютерним алгоритмом, але й буквально за "картинкою" цілі, і тепер ви знаєте, для чого саме російські спецслужби посилають коригувальників щось там знімати на місці російських ударів).

Якщо і є приводи для оптимізму, то вони скоріше в тому, що наша енергосистема зараз має значно кращий запас стійкості та керованості

Якщо і є приводи для оптимізму, то вони скоріше в тому, що наша енергосистема зараз має значно кращий запас стійкості та керованості, завдяки чому навіть сьогодні обійшлось без тривалих відключень світла.

Очевидно, в наступні тижні чи місяці все триматиметься на такому еквілібріумі: росіяни й далі здатні виготовляти нові КР для ударів по критичній інфраструктурі, а наші фахівці й далі триматимуть на належному рівні стійкість енергосистеми.

Деякі повідомлення СБУ свідчать, що РФ вже як мінімум планує новий масований ракетний удар.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі