Не просто дівчинка, яка готує каву. Порада, як пробити "скляну стелю"

Будувати кар'єру жінкам заважають дві речі: стереотипи суспільства і власна зневіра

Саме сьогодні, 8 березня, хотів би нагадати, що, за дослідженням українського джоб-порталу, жінки мають на 20% менші зарплатні очікування, ніж чоловіки.

Досліджували резюме, які розміщували на однакові посади чоловіки і жінки. Найбільш прикрим для мене виявився факт, що жінки самі вказували меншу зарплатню в своїх резюме.

Розумію, що я чоловік і ніколи не зрозумію напевне того, що переживають на роботі і в суспільному житті патріархального суспільства жінки. Тому я не буду давати оцінок, але хотів би написати слова, які, можливо, допоможуть комусь із дівчат пробити "скляну стелю" суспільних стереотипів і власних страхів.

Якщо ваш начальник – тупий пострадянський сексист, ви не зміните його світогляд

На мою думку, пробитися в кар'єрі жінкам заважають дві речі: стереотипи суспільства і власна зневіра. Стереотипи суспільства – складна архаїчна штука, на яку ви практично не маєте впливу. Якщо ваш начальник – тупий пострадянський сексист, ви не зміните його світогляд, у якому ви – просто дівчинка, яка готує каву. Але власна зневіра – це те, на що ви можете і повинні впливати! Розумію, як це: один, другий, третій негативний досвід – в кого завгодно можуть опуститися руки. Але не у вас!

Я вважаю, що жінки працюють краще за чоловіків. Вони старанніші, відданіші, більш залучені, багато уваги приділяють професійній освіті. Я радо наймаю жінок. І я ж такий не один! Хороші новини в тому, що ми велика країна, і в ній є купа місць, де жінок поважають, просувають в кар'єрі, цінують.

Все, що треба вам для успіху, – це повірити мені та не боятися змін. Якщо зараз ви на гівнороботі, де вам платять копійки, не цінують, зневажають через те, що ви жінка, подумайте: а що ви втрачаєте, якщо звільнитеся? Правильна відповідь – нічого! Бо інша робота точно не буде гіршою.

Зараз я спостерігаю зростання ринку праці, і знаєте, яка основна вимога роботодавців? Не кваліфікація, не досвід, а притомність

Зараз я спостерігаю зростання ринку праці, і знаєте, яка основна вимога роботодавців? Не кваліфікація, не досвід (хоча вони мають значення), а притомність! Виросло нове покоління з іншими цінностями, і зараз звичайна людина, яка готова вісім годин працювати – це вже велика цінність.

Повірте у себе так, як я вірю в дівчат. Повірте, що зможете, бо я точно знаю, що ви зможете!

Не бійтеся, що не вийде! Вийде! Подавайтеся на вакансії, куди раніше соромилися подаватися. Якщо ви думаєте, що вам не вистачає кваліфікації чи досвіду – це булшит! Хай роботодавець сам визначає, чи вистачає вам скілів. Ви будете приємно здивовані, коли побачите конверсію відповідей по тим вакансіям, які раніше здавалися вам недосяжними.

І не забудьте, що ви недооцінені. Тому, коли вам будуть робити пропозицію роботи, шановні дівчата, не забудьте додати до своєї вартості як мінімум 20%. Йдемо назустріч успіху сміливо і з гордо піднятою головою!

Люблю вас і надихаюся вами, дорогі жінки!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі