У РФ запахло смутою! Вже й Ленін на броньовичку під'їхав

А що, березень у Росії – гарний час для революцій

Євген Пригожин заявив, що пітерського губернатора Олександра Бєглова треба "гнати поганою мітлою" і, за даними Телеграм-каналів, готує в Пітері "народні протести".

Пригожин – Ленін сьогодні. Як і Ленін, Пригожин лисий, носить кепку, сидів у в'язниці і дідусь у нього єврей. До речі, Ленін також мав свою ЧВК, яка називалася Червоною гвардією.

Приїде Пригожин до Пітера на вагнерівському броньовичку і таке влаштує...

Приїде Пригожин до Пітера на вагнерівському броньовичку і таке влаштує...

А що, березень у Росії – гарний час для революцій. Лютнева революція, якщо вважати за новим стилем, почалася якраз на початку березня.

А якщо серйозно, виступи Пригожина – очевидна ознака початку нової російської смути. У будь-якій стабільній авторитарній системі діє правило: представники правлячої верхівки не виносять на публіку внутрішні конфлікти. Шукати підтримку можна лише знизу нагору – у начальства, не можна використовувати невдоволення населення проти конкурентів. Маси повинні мовчати, бути покірними та сприймати начальство як необговорювану даність.

Інакше влада розколюється і втрачає "диво, таємницю та авторитет". Спочатку конкуруючі начальники будять народ і нацьковують його на своїх конкурентів, а потім він змітає і тих, і інших.

У путінському паханаті злодію завжди було западло нацьковувати фраєрів на іншого злодія. Що стосується конфліктів між високопоставленими злодіями, їх вирішував злодій у законі, тобто сам Путін. Його рішення беззаперечно виконувались.

Це не просто якийсь Пригожин порушує субординацію. Це розкол правлячої "еліти", що втягує населення у боротьбу за владу

Нині у паханаті явно щось пішло не так. Пригожин, не отримавши підтримки Путіна у конфлікті зі своїми ворогами (Бєгловим, Герасимовим тощо), намагається підняти проти них населення. Вирішив, що влада злодія в законі похитнулася і той йому більше не указ?

Це не просто якийсь Пригожин порушує субординацію. Це розкол правлячої "еліти", що втягує населення у боротьбу за владу. Наступний крок – війна різних угруповань всередині правлячої верхівки між собою за участю народних мас, що активізувалися. Тобто знайома нам з історії російська смута.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі