Чикатило міг би стати героєм Росії. Шкода, не дожив

Країна, в якій скасували елементарні моральні табу, приречена

У путінській Росії оголосили героєм людину, яка вбила свою матір.

Це дехто Молодцов, який забив по п'яні літню маму голими руками, переламавши їй кістки. З табору він вирушив на війну до України, де й благополучно (для оточуючих) загинув. Біля його труни в Сєрові виставлено почесну варту, а в школі, де навчався Молодцов, встановлено "парту героя" та пам'ятну дошку.

Такого ще не було ніде і ніколи – ні у нацистській Німеччині, ні у сталінському СРСР. Вбивство матері в будь-якій культурній традиції вважається найтяжчим, незмивним гріхом і ганьбою.

Путинський режим створив протилежну загальнолюдським цінностям антимораль та антикультуру, де зло оголошено добром – і навпаки

Путинський режим створив протилежну загальнолюдським цінностям антимораль та антикультуру, де зло оголошено добром та навпаки. Вбив свою матір, а потім пішов за гроші вбивати сусідів – ти герой. Вийшов із плакатом "Ні війні!" – злочинець.

Вбивай, гвалтуй, кради – це соціально схвалена поведінка, за це тебе героєм оголосять. Головне, не співчувай жертвам, не виступай проти війни та вбивств. У цьому випадку ти будеш чужинцем і зрадником.

Ех, Чикатило не дожив. У путінській Росії його теж могли героєм оголосити

Ех, Чикатило не дожив. У путінській Росії його теж могли б героєм оголосити – головне, щоб побільше українців і українок убивав.

А що дивуватися? У країні при владі його брати-близнюки. Поліцейські чикатили зі швабрами, військові чикатили з краденими унітазами, чикатило-Пригожин з кривавою кувалдою. Чикатило-Медведєв з шаленою злістю, чикатило-Путін з "новачком" і ракетами.

Я думаю, навіть у КНДР не змогли б проголосити героєм людину, яка вбила по п'яні свою маму. Просто із прагматичних міркувань. Повинно ж людство дотримуватися хоч якихось культурних норм і заборон, інакше почнеться аномія, бардак і хаос. Путінська держава, яка скасувала елементарні моральні табу, прийняті у світовій культурі, не може бути життєздатною.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі