Епічні невдахи. Медведєв з Путіним знову облажались

Плани на шантаж провалились з гучним гуркотом

Дмитро Медведєв із прогнозами "газ по €5000" провалився. І Володимир Путін теж. Як і з нафтою, як і з загарбанням України.

Ціни на газ на газовому хабі TTF (Нідерланди) в перерахунку на 1000 кубометрів 12 січня становила €713,6. Нагадаю, Дмитро Медведєв в серпні обіцяв, що на кінець року газ для Європи коштуватиме до €5000 за тисячу кубів.

Що Путін, що Медведєв, що весь кремлівський пул від початку агресивної фази війни зловтішаються, що Європа "переходить на дрова й вугілля", бо газ надто дорогий без російських "особливих цін". От тільки поки всі їхні прогнози – ні про що. І ціна не виросла до захмарних величин, і газові сховища в ЄС повні, і ніхто не мерзне. І європейці не поспішають бунтувати проти своїх урядів з вимогою негайно зняти санкції з Росії і перестати допомагати Україні.

Росія переоцінила себе як продавця унікального ресурсу, спроможного диктувати свою волю глобальному ринку

Росія дійсно переоцінила себе як продавця унікального ресурсу, спроможного диктувати свою волю глобальному ринку. Газ є не тільки в Росії. І газ виявився цілком замінним ресурсом, як і Росія – замінним постачальником. Путінські плани на шантаж провалились з гучним гуркотом. І в частині газу теж.

Так, ця історія поки далека від завершення. Але головне вже зрозуміло: Путін і тут обламався.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі