Скільки триватиме війна?

Ймовірність перемоги України вже наступного року достатьно велика

Прогнози на наступний рік можна розділити на оптимістичні (Україна переможе і путінський режим звалиться) та песимістичні (війна не закінчиться). Швидку перемогу Росії не прогнозують тепер навіть затяті ватники.

Мені ближчі оптимістичні прогнози. Поясню чому. Так, кривава стагнація на фронті могла б продовжуватись досить довго. Ресурсів для цього у Росії вистачило б. Однак Путін у повному неадекваті. Він себе новим Петром І уявляє та чекати не схоче. Йому "вікторія" потрібна. Правляча верхівка та населення, виховане на "побєдобєсії", теж від свого фюрера швидкої перемоги чекають. Інакше такого вождя з'їдять свої ж, як Дугін обіцяв.

У наступному році Путін може розпочати чергову військову авантюру і тим самим прискорити крах російської армії

Тому в наступному році Путін може почати чергову військову авантюру і тим самим прискорити крах російської армії. Цим самострілом може стати спроба нового наступу на півночі України, в яку втягують Білорусь.

Такий наступ приречений закінчитися крахом (зараз Україна готова до нього набагато краще, ніж у лютому 2022 року). Крім того, воно може спровокувати повстання проти режиму Лукашенка частини його регулярної армії (так оцінюють ситуацію мої знайомі білоруси). Тоді воювати росіянам доведеться вже не лише в Україні, а й у Білорусі, не лише проти українського, а й проти білоруського народу. Цього другого фронту російська армія точно не витримає.

Я вважаю, що ймовірність перемоги України вже наступного року є досить великою. Якщо у першій половині 2023 року не буде широкомасштабного переможного українського наступу, такий наступ спробує зробити Путін. І це обернеться для нього катастрофою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі