Пригожин номінується на роль Сталіна

Обивателі, напевно, задоволені: "Ось цей точно нікому спуску не дасть"

Пригожин явно стає публічним політиком, причому дуже перспективним. Відносна більшість росіян – неєвропеїзований "глибинний народ". Ці люди живуть багато в чому за традиційним російським "адатом", що мало змінюється протягом століть. Згідно з ним, весь світ ділиться на "своїх" та "чужих". Гарний, правильний господар: чоловік у сім'ї, пан у маєтку, офіцер в армії, цар у державі – має бути суворим до жорстокості. Його завдання – не тільки захищати від "чужих", а й карати "своїх", що зарвалися, включаючи власне оточення.

Росіяни зазвичай готові були терпіти поневіряння і тяготи заради задоволення бачити, як "з лобного місця котяться боярські голови"

Росіяни зазвичай готові були терпіти поневіряння і тяготи, накладені амбітними правителями, заради задоволення бачити, як " з лобового місця котяться боярські голови". Вони міркували приблизно так: "Суров наш царь-батюшка, но справедлив, никому спуску не дает, даже самым ближним своим боярам". Усе це забезпечувало стабільність диктатури, лояльність населення.

Путін дуже тісно пов'язаний із правлячим класом. Він ніколи не ображав друзів та соратників, що становлять "боярську верхівку"; дозволяв їм зі своїм зухвалим багатством глумитися над злиднями простолюдинів. Тому його культ у суспільстві завжди був поверховим. І зараз мало хто готовий славити його безкоштовно. Кастинг на "вождя народів" він явно не пройшов.

У цей момент з'являється Пригожин, помахуючи кривавою кувалдою

У цей момент з'являється Пригожин, помахуючи кривавою кувалдою, яка щойно розмозгла голову "зрадника", і говорить про багатих людей, які "не допомагають фронту": "Мають бути включені важелі і механізми тотального знищення цих людей як бізнесменів. По відношенню до них терміново потрібні сталінські репресії". Обивателі, напевно, задоволені: "От цей нікому спуску не дасть, багатіїв до нігтя візьме".

Запит на Сталіна буде задоволений?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі