Маніпуляція та брехня. Сусіди продовжують робити те, що вміють найкраще

Тепер вони нагнітають ситуацію коло виборів у США. Але чи є причина хвилюватися?

Росіяни в очікуванні результатів виборів в США продовжують нагнітати настрої "от переможуть республіканці – і військова допомога Україні припиниться!".

Це, як завжди, маніпуляція і просто брехня.

По-перше, за наявними на цей момент даними, республіканці якщо й здобудуть більшість, то "на тонко", з мінімальною перевагою – якщо перевага взагалі буде. Отже, ресурсів кардинально поміняти щось в політиці, тим більше в настільки принципових речах, як панівна роль Америки в геополітиці, в супротивників лінії Байдена не набереться.

По-друге, остаточні результати щодо Сенату ми дізнаємось хіба через місяць, коли в окремих округах пройде другий тур виборів. За наявного паритету ці результати можуть стати вирішальними в загальному розкладі сил.

Велика кількість республіканців займає абсолютно проукраїнську позицію

По-третє, радикальне угруповання, котре орієнтується на Трампа, – це все ж меншість Республіканської партії. Велика кількість республіканців займає абсолютно проукраїнську позицію.

По-четверте, в Конгресі все ж не буде такої глобальної переваги республіканців, як очікувалось. Тобто більшість в Конгресі республіканці матимуть – але з мінімальним відривом. При тому рішення Конгресу мають проходити через Сенат (де може і не бути більшості, а встановиться паритет). Плюс щодо найбільш неоднозначних рішень лишиться право вето Байдена, котре республіканцям подолати буде вже набагато складніше.

І найголовніше: багато хто з найбільш принципових прихильників Трампа все ж не проходять до Конгресу або Сенату.

Політика щодо України дійсно певною мірою зміниться, але не радикально

Тому, я гадаю, політика дійсно певною мірою зміниться щодо України, але не радикально. Ба більше: цілком ймовірно, що республіканці спільно з демократами після того, як "звільняться від обмежень виборів" (бо вимушено були зосереджені на внутрішніх питаннях) і в них будуть розв'язані руки, навіть збільшать допомогу Україні, в тому числі збройну.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі