Від раку, деменції та зайвої ваги. Напій, яким варто замінити каву

Ви, звісно, знаєте про корисні властивості зеленого чаю. Але чи знали, що їх настільки багато?

І перше в кожній статті – поліфеноли у його складі. Поліфеноли – це фітохімікати (активні компоненти рослин), які мають властивості антиоксидантів та пребіотиків та беруть участь у формуванні сприятливої ​​мікробіоти кишківника. Плюс частина з них – інони, таніни, катехіни, геспередини, кумарини, алкалоїди, терпеноїди – мають виражену антимікробну активність у шлунково-кишковому тракті. Поліфеноли – це лише рослинний світ, а я за натуральність та легкість.

Омолодження не існує, ми всі старіємо, але виникли високотехнологічні способи уповільнення темпів старіння. Якісний зелений чай – один із них

Науково доведено, що зелений чай також містить катехіни, а в них – приголомшлива здатність гасіння вільних радикалів. Окислювальний стрес – це помилка в раціоні, і засоби побутової хімії, і екологія, і токсичність оточення (від стресів до негативного мислення). Омолодження не існує, ми всі старіємо, та катаболічні процеси в тілі відбуваються щодня. Але виникли високотехнологічні способи уповільнення цих темпів старіння. Якісний зелений чай (не будь-який з полиці) – один із них.

Базові чаї без зазначення походження, способу обробітку та обробки можуть бути завантажені фторидами. Пакетики, швидкорозчинні суміші холодного чаю, декаф – надто багато фтору. Еpigallocatechin-3-gallate захищає клітини від руйнування особливо активно. Мої щоденні – це японські сенча, кабусеча, гьокуро, улуни з Тайваню, тайські дикорослі.

Амінокислота, що міститься в зеленому чаї, має заспокійливу дію, збільшує дофамін і виробництво альфа-ритму в мозку

Зелений чай також впливає на мозкову діяльність та когнітивні функції. Тут менше і м'якше кофеїн, ніж в обсмаженій каві, плюс л-теанін, що виступають синергістами. І GABA. L-теанін може долати гематоенцефалічний бар'єр. Амінокислота збільшує активність гальмівного нейромедіатора ГАМК, що має заспокійливу дію, збільшує дофамін і виробництво альфа-ритму в мозку. Альфа-хвилі – омріяний результат медитуючих.

Крім того, зелений чай покращує метаболізм жирів. На мишках – на 40% знизив вміст у мікробіоті бактерій Firmicutes та на 20% підвищив тип Bacteroidetes. Подібний баланс у кишковій мікробіоті асоціюється з низьким ІМТ.

Альцгеймер, деменція та Паркінсон – різні захворювання та руйнування у мозку, які можуть призупинятися катехінами чаю. А також антибактеріальний ефект: особливо це стосується гігієни ротової порожнини, як оральний пробіотик.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі