Лукашенко зазіхає на російський трон

Колись картопляник міг справді стати наступником Єльцина. Але Путін порушив його плани

Лукашенко щось задумав? Учора він дві години поспіль говорив із поки що живим "євразійцем" Дугіним: серед іншого акцентував на своїй відданості Путіну: "Спина к спине стоим и отстреливаемся". Може, згадав про свої плани 22-річної давнини?

Зрештою, Дугін фактично ніхто: не політик, не бізнесмен, не власник медіа – просто досвідчений ідеолог. То навіщо було витрачати дві години на розмову саме з ним?

Можливо, це має пряме відношення до того, що трон під Путіним серйозно захитався

Можливо, це має пряме відношення до того, що трон під Путіним серйозно захитався через його глобальні помилки. А також до обговорень можливості нахабного Кадирова зайняти цей трон.

Зрештою, 22 роки тому, коли всього (для кремлівської геронтократії) 69-річний, але пропитий й потасканий Єльцин придивлявся, кому залишити владу у спадок, молодий та енергійний 46-річний Лукашенко був одним із найпопулярніших політиків. І цілком міг розраховувати на роль наступника. Як мінімум, Лукашенко явно сподівався отримати владу над Росією.

Однак виліз непомітний, але цупкий Путін – і всі надії Лукашенка розсипались на порох

Проте виліз непомітний, але цупкий Путін – і всі надії Лукашенка розсипались на порох. Вони були ненадовго реанімовані під час обговорення формату влади Союзної держави – цілком публічно та відкрито обговорювалася можливість, що все це очолить саме Лукашенко. І знову не зрослося.

Тепер втретє на горизонті маячить той самий спокусливий шанс. І, можливо, зараз Лукашенко почав заздалегідь вентилювати питання: наскільки це реально, чи проковтрнуть це росіяни, як це можна подати…

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі