Фокусник із порожнім циліндром. Чому Росію ніхто не боїться

Трюкач-невдаха намагається затягнути паузу, але кролика з'їдено ще в обід

Російські "патріоти" після підриву Кримського мосту істерять: мовляв, треба почати "воювати по-справжньому", тобто вдарити по "центрам ухвалення рішень", мостам через Дніпро, енергетичній та залізничній інфраструктурі, навіть застосувати тактичну ядерну зброю.

Дурниці все це. Давно б уже вдарили, якби була можливість і, головне, значення. Нічого російським військам такі удари дати не можуть. Витрати та проблеми, які вони викличуть, суттєво перевищують можливий профіт.

Загарбники можуть вбити ще більше мирних жителів, але це не принесе їм успіху у війні

Загарбники можуть вбити ще більше мирних жителів, а тим, хто вижив, створити нові проблеми, але це не принесе їм успіху у війні. Пробували ж уже, витратили купу дефіцитних ракет, щоб організувати на кілька днів у Харкові перебої з електрикою, багато зусиль поклали на те, щоб порушити рух на залізницях, який швидко відновлювався. І з мостами через Дніпро нічого іншого не може бути.

Нові атаки на українську критичну інфраструктуру ще більше згуртують населення проти загарбників. Крім того, вони неминуче призведуть до посилення західної допомоги Україні та санкцій проти Росії, до яких можуть почати приєднуватись і нейтральні поки що країни типу Туреччини та Індії.

Навіть застосування ядерної зброї нездатне переламати хід війни та принести Росії перемогу

Навіть застосування ядерної зброї нездатне переламати хід війни та принести Росії перемогу. Удари по містах, окрім загибелі мирних жителів, дати нічого не можуть (центри ухвалення рішень у бункерах). А бити ядерною зброєю по розтягнутому фронту – все одно, що лупити з гармат по горобцям. І головне, такі удари неминуче призведуть до глобалізації конфлікту та відповіді НАТО. У цьому випадку армію, яка не може впоратися з українцями, які не мають ні флоту, ні сучасної західної авіації, танків, ППО, ракет далекого радіусу дії, буде просто знищено.

Кремль уже стратегічно програв війну. Однак пропагандисти намагаються вдавати, що у нього є якісь сильні ходи, якими він чи то "по доброті душевній", чи то через "генеральський саботаж" ще не скористався.

Російська влада схожа на фокусника, який довго погрожує дістати з порожнього циліндра з'їденого ще в обід кролика, намагаючись таким чином затягнути паузу перед тим, як публіка почне шпурляти в нього тухлі яйця і гнилі помідори.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі