Захід може зірвати мобілізацію в РФ одним рухом

Чим більше військовозобов'язаних втече з Росії за кордон, тим менше піде служити

Багато українців та інших противників путінського режиму в Європі вважають, що притулок росіянам, які тікають від мобілізації, давати не треба. Мовляв, не всі, хто тікає – щирі противники війни, а ті, хто справді проти, хай краще у Росії протестують.

Надання притулку – не нагорода за хорошу поведінку та правильні погляди, а військова необхідність

Я гадаю, що вони не розуміють головного. Надання притулку в цьому випадку – не нагорода за хорошу поведінка і правильні погляди, а військова необхідність. Захід може зірвати чи принаймні сильно ускладнити мобілізацію в Росії, надаючи ухилянтам та дезертирам притулок. Кожен, хто втік від мобілізації, – це мінус один озброєний вбивця в російській армії, тобто врятоване життя українця, якого він міг убити.

Чим більше військовозобов'язаних втече з Росії за кордон, тим менше піде служити. Надання притулку ухилянтами – операція проти армії країни-агресора. Постачання зброї Україні, звичайно, набагато важливіше. Але це дії одного ряду. Чи втече потенційний російський солдат за кордон, чи буде утилізований в Україні – все одно це мінус один агресор.

Є побоювання, що разом із ухилянтами за кордон проникнуть путінські агенти. Однак вони і так табунами пасуться на Заході

Є побоювання, що разом із ухилянтами за кордон проникнуть путінські агенти. Проте агенти російських спецслужб і так табунами пасуться на Заході, мають "правильні паспорти" і саме у них немає жодних проблем із перетином європейських кордонів.

Лазівок для втечі з Росії поки що досить багато. Широкомасштабна операція "притулок тим, хто відмовився вбивати" могла б завдати серйозної шкоди мобілізаційним можливостям армії країни-агресора.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі