Кінець близько. Місцеві "князьки" вже ділять Росію

Маємо ситуацію, коли розвал Росії вигідний одночасно і зовнішнім, і внутрішнім силам

В нас на очах формується цікавий історичний феномен – момент рівноваги внутрішнього і зовнішнього запиту на демонтаж імперії.

Спочатку про демонтаж РФ на національні держави як єдиний ефективний спосіб убезпечити регіон від наступної російської агресії заговорили в Україні – окремі ініціативні групи, наближені до спецструктур, і власне самі безпекові структури. Це було ще 2014-го.

Потім за сприяння цих груп активізувались національні "рухи поневолених народів" всередині Росії. Але тоді більше як прагнення культурних автономій, а не державного суверенітету.

Потім ідею підхопили наші союзники, передусім з військових кіл, але пізніше долучились політики: імперія не може лишатись імперією, вона має припинити своє існування.

Судячи з усього, місцеві "князьки" в РФ з ентузіазмом вчепились в ідею феодалізації

Тепер Кадиров першим заговорив про "удільні війська" в кожному регіоні, тоді до нього долучився Аксьонов з окупованого Криму, тоді Архангельщина... Місцеві "князьки" з ентузіазмом вчепились в ідею феодалізації, судячи з усього.

Ймовірно, російські чиновники другого ешелону і регіональні призначенці в такий спосіб розраховують втекти від відповідальності за збройну агресію Росії: мовляв, це Путін і Москва вирішували, ми ні до чого, в нас от свій регіон, своя влада, ми воювати не хотіли і відповідальність нести не повинні. І це цілком може спрацювати.

Відмова від судового переслідування в обмін на повноцінний демонтаж імперії – в принципі, це в наших інтересах

Відмова від судового переслідування в обмін на повноцінний демонтаж імперії – в принципі, це в наших інтересах і в інтересах союзників. Адже це вже стало консенсусною позицією: безпека регіону і світу в середньо- і довгостроковій перспективі можлива тільки за умови припинення існування Росії як величезної держави.

Незалежно від розвитку подій – чи наважиться Путін, чи ні – світ прийняв до уваги готовність Росії завдати ядерного удару по Європі. Отже, Росія має припинити бути, бо жодних обіцянок і гарантій від неї, що "більше ніколи", ніхто не прийме.

Отже, зараз маємо ситуацію, коли розвал Росії вигідний одночасно і зовнішнім, і внутрішнім силам. За такого історичного запиту в імперії немає шансів втриматись цілісною. І це добре для всіх.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі