В Естонію теж можуть прийти "визволителі"

Саме тому влада країни закрила в'їзд для росіян

Відсьогодні Естонія перестала пускати до себе росіян із шенгенськими візами, виданими Естонією. Латвія планує подібний крок.

Жодного бізнесу – суто особисте: питання національної безпеки. 25% естонських громадян, як показало замовлене урядом опитування, підтримують напад Путіна на Україну (і це на липень – усі вже мали у всьому розібратися: і що це чужа країна, і що геноцид населення, і що ніяк не "захист республік Донбасу"). І за дивним збігом, в Естонії саме 25% росіян (345 тис. з 1,3 млн).

Що навіть гірше: у 57-тисячній Нарві, третьому за розміром місті в Естонії, буквально перерізаному кордоном із РФ, напад підтримують 95% населення (хоча там 88% – росіяни). І із задоволенням підтримають напад Путіна на Естонію: "Тут вся Нарва буде за Росію" (відповідь, що шокувала данських журналістів, які проводили опитування на вулицях Нарви).

Перекрити в'їзд росіянам – це не бізнес, лише особисте. Особисте бажання вижити та не побачити російські танки на вулицях Таллінна

Тому так, бізнес – це туристичні заробітки. Але перекрити в'їзд росіянам – це не бізнес, лише особисте. Особисте бажання вижити та не побачити російські танки на вулицях Таллінна, не ексгумувати тіла сімей з дворових могил у Раквері (як у Маріуполі), не збирати обгорілі дитячі тіла з узбіччя доріг до Аегвійди (як у Бучі), не діставати тіла з-під завалів зруйнованих будинків у Тарту (як у Харкові).

Зрештою, в Естонії своя п'ята колона сидить напоготові, чекає на "визволителів". У таких умовах кожен приїжджий із РФ – потенційний диверсант. У Латвії справи не кращі з російською загрозою – і ті ж 25% росіян серед населення. Тому шлагбаум опуститься для росіян скрізь, де вони потенційно бачать "історичну зону свого впливу" – тобто становлять цілком реальну загрозу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі