Економіка має встати на військові рейки. Але влада зволікає

Всі видатки повинні направлятись в першу чергу на оборону та соціалку

За думкою аналітиків, вже восени фінансови ресурси України можуть вичерпатись, і економіка піде в "круте піке". Але наші можновладці так захопилися планами відновлення і мріями про "розподіл" коштів, що вперто не помічають сувору реальність.

Дійсно, економічні перспективи похмурі. Проблеми у державних фінансах, енергетиці, в усіх галузях з втратою робочих місць і масштабним безробіттям… Водночас уряд продовжує робити вигляд, що готується до зими. Й навіть зробив спробу реалізувати корупційну схему Юрія Вітренка щодо розкрадання 264 млрд бюджетних гривень! Саме таку суму збирався витратити "Нафтогаз" на непрозору схему фінансування закупівлі природного газу на наступний опалювальний сезон.

Урядові сподівання на те, що ми надрукуємо грошей і закордон нам допоможе, марні

Урядові сподівання на те, що ми надрукуємо грошей і закордон нам допоможе, марні. Ще на початку весни міністр фінансів Сергій Марченко голосно заявляв, що не треба нашим партнерам списувати зовнішні борги Україні, очікуємо міжнародну фінансову допомогу не менше $5 млрд щомісячно. В результаті сумарно за березень-червень ми отримали лише біля $10 млрд, і уряд був вимушений просити відтермінування виплат по зовнішнім зобов'язанням на два роки.

Влада все ще зволікає з переводом економіки на військові рейки… Видатки в першу чергу на оборону і соціалку, все інше – після перемоги!

Андрій Павловський для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі